Πα. Μαρ 29th, 2024

Η Μήδεια «σάρωσε» τη γαλάζια δήμαρχο και την έβαλε στο «μάτι» του Μαξίμου

Οι «γαλάζιες» καταβολές της και οι στενές πολιτικές σχέσεις με Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης έδωσαν στη δήμαρχο την ψευδαίσθηση ότι θα βρίσκει μονίμως ευήκοα ώτα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο η πρόσφατη περιπέτεια με τη Μήδεια έδειξε όχι μόνο ότι ορισμένοι δήμοι φάνηκαν παντελώς ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα ακραία φαινόμενα, αλλά και ότι κάποιοι δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να προσπαθήσουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί δήμος των βόρειων προαστίων – συνηθισμένος στα χιόνια- στον οποίο η δήμαρχος, σύμφωνα με πηγές του e-ota.gr, επέδειξε παντελή αδιαφορία για το μέγεθος του προβλήματος.

Νυχθημερόν τα συνεργεία καθαριότητας επιχειρούσαν σε διάφορα σημεία του δήμου, μάλιστα ο τομέας καθαριότητας αποτέλεσε τον μόνο μηχανισμό του δήμου που επέδειξε ετοιμότητα. Παράλληλα, τα συνεργεία της περιφέρειας και η πολιτική προστασία πάσχιζαν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό, και η εν λόγω κυρία όπως πληροφορούμαστε δεν απαντούσε στα τηλέφωνα.

Αναπάντητες κλήσεις από δημότες, στελέχη του δήμου και ανώτερα κλιμάκια βρήκε η δήμαρχος τις περασμένες ημέρες, τη στιγμή που οι κάτοικοι αναφέρουν πως έμειναν χωρίς ηλεκτρικό για ώρες.

Η ίδια μάλιστα δεν άργησε να επιδοθεί σε ένα «γαϊτανάκι» ευθυνών, ώστε να τη βγάλει καθαρή.

Μηδενικός σχεδιασμός και έλλειψη συντονισμού επικράτησε, όπως μας λένε, εκείνα τα κρίσιμα 24ωρα στον δήμο, γεγονός που όπως ακούγεται προκαλεί δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου.