Τε. Ιούλ 24th, 2024

Μέχρι και οχήματα από την Στερεά Ελλάδα έφερε ο Μπακογιάννης για την αντιμετώπιση της «Μήδειας» – Συντόνισε ο ίδιος τις επιχειρήσεις

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η Αττική από το βράδυ της Δαυτέρας, με τον χιονιά να έχει εισβάλλει για τα καλά μέχρι το κέντρο της Αθήνας.

Στα πρωτόγνωρα για την πρωτεύουσα καιρικά φαινόμενα ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Μπακογιάννης ανέλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει τη συνδρομή της έμπειρης στα χιόνα περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου η επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» είχε τελειώσει.

Μάλιστα αμέσως μετά το Έκτακτο Δελτίο Καιρού της ΕΜΥ όπου προέβλεπε χιονοπτώσεις στην Αττική ο Κώστας Μπακογιάννης αντέδρασε άμεσα αξιοποιώντας με καθοριστικό τρόπο τις επαφές του με τη διοίκηση της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου έχει διατελέσει άλλωστε και περιφερειάρχης.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε πριν τρεις ημέρες από την περιφέρεια μηχανήματα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, προκειμένου ο δήμος Αθηναίων να ανταπεξέλθει με ετοιμότητα στις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες.

Εξάλλου,ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε τη συνδρομή της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αφού σε εκείνη την περιοχή η κακοκαιρία «Μήδεια» είχε σταματήσει. Έτσι, ο δήμος Αθηναίων βρέθηκε πανέτοιμος όταν ξέσπασε η κακοκαιρία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο Κώστας Μπακογιάννης συντόνιζε τις επιχειρήσεις των συνεργείων του δήμου για την αντιμετώπιση της «Μήδειας», ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δήμαρχος Αθηναίων  έφυγε από το γραφείο στις 4 τα ξημερώματα και επέστρεψε 6.30 το πρωί της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, 22 μηχανήματα του δήμου (JCB, Bobcat και γκρέιντερ), 13 οχήματα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του δήμου Λαμιέων και δύο της περιφέρειας Αττικής επιχειρούν στους δρόμους της Αθήνας, με αποτέλεσμα ανοιχτοί και προσβάσιμοι να παραμένουν όλοι οι μεγάλοι οδικοί άξονες της Αθήνας.

Παράλληλα, 15 ειδικά συνεργεία συνεχίζουν τις ρίψεις αλατιού ώστε να μείνουν ασφαλείς για τους οδηγούς όλοι οι δρόμοι.

Προτεραιότητα των επιχειρήσεων του δήμου Αθηναίων αποτελεί, εκτός από την ανεμπόδιστη διέλευση μέσω των κεντρικών δρόμων, η πρόσβαση στα νοσοκομεία της πόλης. Ειδικά συνεργεία έχουν ήδη καθαρίσει τους δρόμους γύρω από τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Λαϊκό», «Ερυθρός Σταυρός», «Ερρίκος Ντυνάν», «Αρεταίειο», «Γεώργιος Γεννηματάς», «ΝΙΜΤΣ», «Παίδων», «Σωτηρία», «Ελπίς», «Άγιος Σάββας», «Αγία Ελένη», «Αλεξάνδρα», «Ιπποκράτειο», «Έλενα», «Παμμακάριστος» και «Λητώ». Παράλληλα, συνεχίζεται ο καθαρισμός σε όλες τις γειτονιές και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, όπως πλατείες και πεζόδρομους.

Φροντίδα για τους άστεγους

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιτόπιες επεμβάσεις των ομάδων «Street Work» που λειτουργούν σε 24ωρη βάση, παρέχοντας στους άστεγους της πόλης τρόφιμα, ζεστά ροφήματα και ρουχισμό, συνοδεύοντας πολλούς από αυτούς τόσο στο Πρότυπο Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων, όσο και στους τρεις θερμαινόμενους χώρους που έχουν ανοίξει:

Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς (Άστρους και Αίμωνος 9, τηλ: 210-5140877)
Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας ( Ταϋγέτου 60, τηλ: 210-2011151)
Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών (Δαφνομήλη 1, τηλ: 2103637783)
Σε 24ωρη λειτουργία έχει ήδη τεθεί το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515), προκειμένου να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Για τον ίδιο σκοπό λειτουργούν επίσης οι γραμμές 210.5277000 και 1595.

Προστασία για τα αδέσποτα

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τα αδέσποτα ζώα της πόλης από την «Διεύθυνση Αστικής Πανίδας» του Δήμου Αθηναίων που παρεμβαίνει σε όλα τα σημεία της πόλης και έχει ενεργοποιήσει τις τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας, στις οποίες πολίτες και εθελοντές αναφέρουν περιπτώσεις ανάγκης. Παράλληλα, επικοινωνία για τέτοιες περιπτώσεις, πραγματοποιείται και μέσω των Social Media της «Αστικής Πανίδας».