Σα. Απρ 20th, 2024

Θεοδωρικάκος: Εξετάζεται η απόδοση ΕΝΦΙΑ στους δήμους – Τι είπε για κινητικότητα δημοτικών υπαλλήλων

Στην δέκατη και τελευταία συνεδριακή διάσκεψη της ΚΕΔΕ συμμετείχε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη με την ΠΕΔ Αττικής ο υπουργός ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της ενίσχυσης της οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων εξετάζεται η απόδοση του ΕΝΦΙΑ στους δήμους ως ακόμη ένα εργαλείο για την κάλυψη των αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κινητικότητα με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου
Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε επίσης ότι εξετάζει με θετική γνώμη το αίτημα των δημάρχων να υπάρχει σύμφωνη γνώμη τους για την μετακίνηση Δημοτικών Υπαλλήλων όλων των ειδικοτήτων στο πλαίσιο της κινητικότητας, αναγνωρίζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε έχει δημιουργήσει προβλήματα στην λειτουργία των Δήμων.

Αλληλεγγύη στους αδύναμους και βοήθεια στον εμβολιασμό
Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε την ανάγκη να ενταθούν οι δράσεις των δήμων ειδικά τις μέρες των εορτών προς κάθε πολίτη που έχει ανάγκη. Επίσης ζήτησε την άμεση συμμετοχή των δημάρχων στην προσπάθεια για τον μαζικό εμβολιασμό που θα αρχίσει μετά τις γιορτές ώστε «με το παράδειγμά σας να κάμψετε φοβίες και προβληματισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε, ότι πρέπει να συνεχίσει η συμβολή των δήμων στην αυστηρή εφαρμογή των μέτρων δεδομένου ότι οι τραγικές απώλειες από κοροναϊό δεν μπορούν να δημιουργήσουν κανέναν εφησυχασμό.