Πα. Απρ 26th, 2024

Τοπική Αυτοδιοίκηση: 10 φωτογραφικά κλικ από την εβδομάδα που πέρασε

Μέσα σε μια εξαιρετική εβδομάδα για τη χώρα, μετά την επιβολή του δεύτερου πανεθνικού locdown, η Κρήτη μετράει τις πληγές της από τη θεομηνία που έπληξε το νησί.

H περιφερειακή Κρήτης αντέδρασε αστραπιαία για την καταγραφή των ζημιών και τις διαδισκασίες αποκατάστασης των υποδομών στις πληγείσες περιοχές.

Στο νησί βρέθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, που συμμετείχε σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και εκπροσώπους από τις δημοτικές Αρχές των δήμων Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου και Μινώα Πεδιάδας έγινε αποτίμηση της κατάστασης και συμφωνήθηκε η ανάγκη για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Σε ρυθμούς καραντίνας μπήκε για τα καλά η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη.

Η σύζυγος του δημάρχου Αθηναίων, αφού έστειλε «6» στο 13033 πήγε για τζόκινγκ. Που αλλού; Στο Μεγάλο Περίπατο, γιατί όπως λέει ο θυμόσοφος λαός αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει.

Μάχη για τη συμμετοχή των γυναικών στην κεντρική πολιτική σκηνή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι έτοιμος να δώσει ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αρχής γενομένης από τα Συμβούλια Νέων που θα εισηχθούν σε κάθε δήμο και υποχρεωτικά το 50% των εκλεγμένων μελών, (όχι των υποψηφίων) θα είναι γυναίκες.

Το μονάκριβο γιο της, ο οποίος κλήθηκε να υπηρετήσει την μητέρα πατρίδα, αποχαιρέτησε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Γεμάτη υπερηφάνεια και συγκίνηση η Ολυμπιονίκης έστειλε τον μοναχογιό της στη μονάδα του Έβρου.

Στο πένθος βυθίστηκε η Βαρβάκειος αγορά εξαιτίας του θανάτου του Κλεάνθη Τσιρώνη, ο οποίος χτυπήθηκε από τον κοροναϊό.

Τον αγαπητό πρόεδρο της Ένωσης Κρεοπωλών αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ξεκαθάρισε στην συνεδριακή διάσκεψη της Ένωσης με την ΠΕΔ Θεσσαλίας ότι ο διαγωνισμός παραγωγής και διανομής του δεύετρου κύματος μασκών στα σχολεία βαίνει καλώς και ουδέν πρόβλημα υπάρχει με το Ελεγκτικό Συνέδριο, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ένα ακόμη φιάσκο.

Βέβαια γυμνάσια και λύκεια έχουν ήδη κλείσει και εντός ωρών αναμένεται λουκέτο στα δημοτικά, αλλά η πρόθεση μετράει.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, πήρε την κατάσταση στα χέρια του μετά την ανεξέλεγκτη διασπορά του κοροναϊού στη Θεσσαλονίκη.

Μοίρασε ο ίδιος μάσκες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στους δημότες, στέλνοντας σαφές μήνυμα για τα μέτρα αυτοπροστασίας κατά της πανδημίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής έκανε πρώτος πρώτος το διαγνωστικό τεστ για τον κοροναϊό.

Ο ίδιος ήταν αρνητικός στον ιό, ωστόσο στην περιοχή υπάρχει εξαιρετική ανησυχία για τα διάσπαρτα κρούσματα παρά τη λήψη αυστηρών μέτρων.

Παρέμβαση στο γραφείο δημαρχου πραγατοποίσε η συλλογικότητα Ρουβίκωνας στο γραφείο δημάρχου Λυκόβρυσης – Πέυκης. «Δεν εκφοβιζόμαστε! Λογοδοτούμε μόνο στους συμπολίτες μας», ήταν το μήνυμα του Τάσου Μαυρίδη.

Απρόσμενη επίσκεψη από τον Κωνσταντίνο Αργυρό δεχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος. Μετά την άρση των περιορισμών ετοιμάζουν μεγάλα πράγματα στον δήμο.