Πα. Απρ 19th, 2024

Τοπική Αυτοδιοίκηση: 10 φωτογραφικά κλικ από την εβδομάδα που πέρασε

Η ιστορική απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση και η συνέχεια της δίκης για τις ποινές των καταδικασθέντων  Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Χρ. Παππά και Αρτέμη Ματθαιόπουλο, στιγμάτισε την εβδομάδα που πέρασε.

«Λουκέτο» Μπακογιάννη στη Χρυσή Αυγή 

Ο δήμος Αθηναίων, κατ’ εντολή του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, σφράγισε τα γραφεία της δημοτικής παράταξης Ελληνική Αυγή με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη, ζητώντας μάλιστα από την αποκεντρωμένη διοίκηση να προχωρήσει και σε ενδεχόμενες περαιτέρω ενέργειες. Παράλληλα ανακλήθηκαν οι τέσσερις μετακλητοί υπάλληλοι, που απασχολούνταν στα γραφεία της παράταξης.

Σε άλλα νέα, στο Λουτράκι έφτασαν δήμαρχοι και αιρετοί της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να συνεδριάσει το ΔΣ της ΚΕΔΕ. Το e-ota.gr βρέθηκε στη συνεδρίαση καταγράφοντας πλούσιο παρασκήνιο.

Πηγαδάκια, σχόλια, απουσίες στα hightlights της συνεδρίασης, ενώ δεν έλειψαν και οι διαμάχες για τα ζέοντα της Αυτοδιοίκησης. Το θέμα που απασχόλησε κυρίως ήταν το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών:«Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Αυτό που σε γενικές γραμμές έγινε σαφές απο το Λουτράκι ήταν ότι και μετά την υπόθεση με τις μάσκες στα σχολεία η ΚΕΔΕ θα πρέπει να ειναι πιο προσεκτική στις ευθύνες που αναλαμβάνει.

Πολλά ακούστηκαν και διατυπώθηκαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ιδιαίτερα στον τομέα των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης, ωστόσο σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η απόφαση του ΥΠΕΣ να χρηματοδοτήσει με 2 εκατ. ευρώ την Ε.Ε.Τ.Τ.Α. Α.Ε. , με πόρους που θα προέλθουν από τους ΚΑΠ  των δήμων, γεγονός που έφερε στα «κάγκελα» τους δημάρχους, οι οποίοι συνεδρίασαν εκτάκτως την Πέμπτη καταδικάζοντας την απόφαση του υπουργείου. Αναμένονται σημαντικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για το θέμα.

Το στιγμιότυπο προέρχεται από τη «θυελλώδη» τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης.

Ο Μητσοτάκης «άγχωσε» τον δήμαρχο

Το e-ota.gr από το Λουτράκι παρουσίασε επιπλέον το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη – Κάρναβου στο Μαξίμου. Με την ψυχή στο στόμα ταξίδεψε ο δήμαρχος Καλλιθέας στην Αθήνα, ώστε να προλάβει τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Άξιζε όμως τον κόπο καθώς η επέκταση του μετρό αποτελεί έργο πνοής για τον δήμο των νοτίων προαστίων.

Για τσίπουρα Γιάννα Αγγελοπούλου και Τσιρογιάννης

Την Άρτα επισκέφθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη. Ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης μετά την πολύωρη συνάντηση εργασίας με την πρόεδρο της Επιτροπής για τους εορτασμούς του επετειακού έτους, της επιφύλασσε ιδιαίτερη παραδοσιακή υποδοχή. Με φόντο το γεφύρι ο δήμαρχος και οι αντιπροσωπεία της Επιτροπής απόλαυσαν τσίπουρο και τοπικούς μεζέδες.

12 χρόνια γάμου

Επέτειο γάμου είχε η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Βασιλική Θεοδωρακοπούλου –  Μπόγρη, συμπληρώνοντας 12 χρόνια έγγαμου βίου. Η αντιπεριφερειάρχης μοιράστηκε μια όμορφη εικόνα με τον σύζυγό της κρατώντας μια τούρτα. «12 πανέμορφα χρόνια με καλές και κακές στιγμές , με λύπες και χαρές …πάντα όμως και για πάντα μαζί», έγραψε η κ. Θεοδωρακοπούλου –  Μπόγρη.

Η ανιγματική Μαρίνα Πατούλη

Με γάμους και χαρές συνεχίζουμε καθώς η σύζυγος του περιφερειάρχη Αττικής Μαρίνα Πατούλη έγινε κουμπάρα φορώντας ένα κατακόκκινο άκρως αποκαλυπτικό φόρεμα, κάνοντας μάλιστα μια αινιγματική δήλωση: «Και στα δικά μας οι ελεύθερες», έγραψε πιάνοντας την ανθοδέσμη με τα σενάρια για τον γάμο της με τον Γιώργο Πατούλη να φουντώνουν. Χάριν αστεϊσμού και αυτοσαρκασμού, δήλωσε στη συνέχεια η ίδια.

Η «ζήλια» του Τζιτζικώστα

Ο μεγαλειώδης νέος φωτισμός της Ακρόπολης ενέπνευσε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος πρότεινε στην υπουργό Πολιτισμού να φωτιστούν αναλόγως δυο κορυφαία τοπόσημα της Θεσσαλονίκης, ο Λευκός Πύργος και τα Τείχη της πόλης.

Ευτυχώς η «δημιουργική ζήλια» του περιφερειάρχη θα δώσει δώσει φως στην ιστορία της συμπρωτεύουσας.

Παραμένουμε στην Κεντρική Μακεδονία και την επίσκεψη της Λίνας Μενδώνη για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την ψηφιοποίηση, προστασία και ανάδειξη του ιστορικού αρχείου της Μονής Βλατάδων. Στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα ήταν η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου. Το ότι η κ. Πατουλίδου διαθέτει φινέτσα είναι γνωστό σε όσους την παρακολουθούν, ωστόσο δίπλα στη Λίνα Μενδώνη η κομψότητα της Πατουλίδου αναδείχθηκε εντονότερα.

Με 12ποντα στις ασφαλτοστρώσεις

Και αφού μιλάμε για στυλ η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ευρώπη Κοσμίδη πάντα έχει κάτι να πει με τις ενδυματολογικές της επιλογές. Ως εντεταλμένη σύμβουλος στα Τεχνικά Έργα επισκέπτεται συχνά τα έργα της περιφέρειας Αττικής με αγαπημένα της τα ρέματα. Ωστόσο δεν επιλέγει μια αναμενόμενα άνετη εμφάνιση για την περίσταση, αλλά διατηρεί πάντοτε το ιδιαίτερο στυλ της.

Έτσι στο κάτωθι στιγμιότυπο φορώντας ψηλοτάκουνες πλατφόρμες επέβλεψε τις ασφαλτοστώσεις στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Αττικής οδού.