Τρ. Μαρ 19th, 2024

Τοπική Αυτοδιοίκηση: 10 φωτογραφικά κλικ από την εβδομάδα που πέρασε

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η εβδομάδα για τη χώρα μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός, που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στη Θεσσαλία και στα νησιά του Ιονίου.

Η Καρδίτσα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο όπως διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές. Στη σύσκεψη για τον απολογισμό της καταστροφής στο δημαρχείο Καρδίτσας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος παρουσίασαν την κατάσταση στο κυβερνητικό κλιμάκιο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για αποζημιώσεις στους πληγέντες με διαδικασίες εξπρές.

Πριν φτάσει στην Καρδίτσα το κυβερνητικό κλιμάκιο  προσγειώθηκε με ελικόπτερο τύπου Σινούκ στο Στάδιο Τρικάλων, όπου τους υποδέχτηκαν ο υφυπουργός Κώστας Σκρέκας, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης και ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Βγήκε και δεν βγήκε»

Το θέμα που συζητήθηκε όσο κανένα τους τελευταίους τέσσερις και πλέον μήνες είναι η παρεμβάσεις του «Μεγάλου Περιπάτου» στο κέντρο της Αθήνας, ένα έργο αστικής ανάπλασης για το οποίο ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης έχει φάει πολύ «ξύλο» όπως έχει δηλώσει πολλάκις ο ίδιος.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι στο πρότζεκτ της Πανεπιστημίου πάμε για κάτι καινούργιο, καθώς οι μέχρι στιγμής παρεμβάσεις ήταν προσωρινές και η εφαρμογή του έργου πιλοτική. Τα έργα για τη μόνιμη αστική ανάπλαση θα ξεκινήσουν το 2021.

Στην Πανεπιστημίου ο Μεγάλος Περίπατος «βγήκε και δεν βγήκε», «αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση που μπορώ δώσω», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Στο Προεδρικό ο Ζέρβας

Την παρθενική του επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη εθιμοτυπική συνάντηση του δημάρχου με την Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη συμπρωτεύουσα στις 26 Οκτωβρίου ενόψει του εορτασμού των «Δημητρίων».

Επέστρεψε ακμαιότατος

Στα ευχάριστα νέα της εβδομάδας η επάνοδος του υπουργού Εσωτερικού στα καθηκοντά του μετά την περιπέτεια υγείας του. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μετά την ολιγοήμερη κατ’ οίκον νοσηλεία του εξαιτίας προβλήματος υγείας, επέστρεψε ακμαίος στο υπουργείο. Τον είδαμε στην πρώτη γραμμή της μάχης στην πληγείσα Καρδίτσα, στο πλευρό του πρωθυπουργού.

«Ήρωας»

Καρδιακό επεισόδιο υπέστη άνδρας έξω από το δημαρχείο Πατρέων.

Σωτήρια αποδείχθηκε η παρέμβαση του δημάρχου Κώστα Πελετίδη, ο οποίος έσπευσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο άνδρα.

Εικόνες Ντοκουμέντο - Ο Δήμαρχος Πατρέων έσωσε άντρα που υπέστη ανακοπή καρδιάς - nassosblog.gr

Έλαμψε το Μεγάλο Λιμάνι

Τα φώτα στράφηκαν στον Πειραιά τις περασμένες ημέρες, όπου εορτάστηκαν οι «Ημέρες Θάλασσας».

Ο δήμος Πειραιά διοργάνωσε τη γιορτή – θεσμό για την πόλη για έκτη συνεχόμενη χρονιά, κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η υγειονομική κρίση.

Στα highlights της διοργάνωσης η σκυταλοδρομία κολύμβηση «Κολυμπάμε για τη Ζωή», η δράση «Love Locks Bridge» στο γεφυράκι του ΣΕΦ και το «Piraeus Art Event», όπου η περίφραξη του εργοταξίου του υπό κατασκευή Μετρό πλημμύρισε με την αύρα της θάλασσας.

Ο δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης και η αντιδήμαρχος Πειραιά Ανδριάνα Ζαρακέλη

Μάχιμος ο Χατζημάρκος

Αυτοψία στα έργα  στο φράγμα του Τσικαλαριού στη Νάξο έκανε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ωστόσο οι γεωγραφικές, αλλά κυρίως οι καιρικές συνθήκες τον ανάγκασαν τον κ. Χατζημάρκο να κάνει ένα μικρό σαφάρι πάνω στην καρότσα αγροτικού οχήματος για να διασχίσει τα ρέματα.

«Δεν είναι όλες οι επισκέψεις εύκολες. Στη Νάξο, για να δούμε την πρόοδο των εργασιών στο Φράγμα Τσικαλαριό, χρειάστηκε να κάνουμε και λίγο safari. Πάμε παντού», σχολίασε ο περιφερειάρχης.

Το "σαφάρι" του Χατζημάρκου πάνω σε καρότσα - Κυκλαδική | Ημερησία Εφημερίδα των Κυκλάδων Ειδήσεις Κυκλάδες

Υπεράνω όλων η ασφάλεια

Στην «πόρτα» του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησαν τον δήμαρχο Μυκόνου οι αλλεπάλληλες επιθέσεις σε πολίτες των τελευταίων ημερών στο νησί των ανέμων.

Ο Αρχηγός ανακοίνωσε στον Κωνσταντίνο Κουκά ότι θα αποσταλούν δύο ειδικά κλιμάκια της Αστυνομίας για την ταχεία διαλεύκανση των επιθέσεων και την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων του νησιού.

Από «αρνητής» υπέρμαχος

Στους αρνητές της μάσκας συγκαταλεγόταν ο αντιδήμαρχος Φαιστού Γιάννης Φασομυτάκης ωστόσο μετά την περιπέτειά του στέλνει ένα διαφορετικό μήνυμα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Φασομυτάκης είπε πως διατηρούσε τις επιφυλάξεις του για το αν πράγματι υπάρχει ο κοροναϊός. Ο ίδιος ήταν επί 40 μέρες ήταν θετικός στον ιό και χρειάστηκε να νοσηλευθεί τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο με χαμηλό οξυγόνο.

«Κινδύνευσα να πεθάνω. Κάθε βράδυ παρακαλούσα την Παναγία να γίνω καλά» είπε ο κ. Φασομυτάκης, ο οποίος απευθύνει έκκληση σε όλους να φορούν μάσκες. «Δεν είναι δυνατόν να μην φοράμε μάσκα και να γίνουμε φονιάδες εμείς οι ίδιοι κολλώντας τους άλλους», είπε.

Κοροναϊός: «Χρειάστηκε να φτάσω κοντά στο θάνατο για να πιστέψω ότι υπάρχει» | in.gr