Πε. Μαρ 28th, 2024

«Love Lock Bridge»: Η Γέφυρα της Αγάπης στον Πειραιά

Πραγματοποιήθηκε χθες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των «Ημερών Θάλασσας», η πρωτότυπη δράση «Love Lock Bridge – η Γέφυρα της Αγάπης» στο δεύτερο γεφυράκι στο κανάλι του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Πλέον, όσοι επισκέπτονται το σημείο, θα μπορούν να εκδηλώσουν συμβολικά την αγάπη τους, κρεμώντας στη γέφυρα το λουκέτο τους, έχοντας χαράξει πάνω του ονόματα ή όποιο άλλο μήνυμα επιθυμούν. Παρόμοιες γέφυρες υπάρχουν σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, όπου τουρίστες και κάτοικοι της περιοχής κρεμούν μαζικά τα λουκέτα τους.

H εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Πειραιά και το «Destination Piraeus» με πρωτοβουλία της εφημερίδας «Ζω στον Πειραιά» και τη συνεργασία και φιλοξενία του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, ενώ κατά τη διάρκεια της δράσης τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή εξάπλωσης του Covid-19.

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, τόνισε ότι στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας, ο Πειραιάς αποκτά ένα ακόμα σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος. Σημείωσε, ότι παρόμοιες δράσεις πραγματοποιούνται με μεγάλη απήχηση στις περισσότερες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. «Σε μία πολύ όμορφη γέφυρα, με πολύ όμορφη θέα, οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να επισκεφθούν το σημείο, να περπατήσουν πλάι στη θάλασσα, να νιώσουν την αύρα της και να «κλειδώσουν» την αγάπη τους για την πόλη μας, την ομάδα τους, το αγαπημένο τους πρόσωπο και ό,τι άλλο αγαπούν», υπογράμμισε η κα Ζαρακέλη.

Η Πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, σε δήλωσή της, ανέφερε ότι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας πραγματοποίησαν μία ακόμα όμορφη δράση. Τόνισε ότι ο Πειραιάς αποκτά ακόμα ένα σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το δεύτερο γεφυράκι του Σ.Ε.Φ. στο πανέμορφο κανάλι, έγινε σήμερα ένα γεφυράκι αγάπης. Σημείωσε, ότι ο κόσμος ήρθε να «κλειδώσει την αγάπη» του και ευχήθηκε η πρωτοβουλία αυτή να βρει ανταπόκριση και να γεμίσει η γέφυρα αγάπης από κλειδωμένα λουκέτα.

Ο υπεύθυνος έκδοσης της εφημερίδας «Ζω στον Πειραιά» και της ομότιτλης ιστοσελίδας κ. Δημήτρης Ζαρίφης, σε δήλωσή του, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, την Αντιδήμαρχο Επικοινωνίας κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, τη Διοίκηση του ΣΕΦ και την οργανωτική επιτροπή του θεσμού των «Ημερών θάλασσας», που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τη δράση. Χαρακτήρισε την εκδήλωση ως εγκαίνια ενός νέου τοπόσημου της πόλης, καθώς, όπως είπε, το γεφυράκι θα είναι ένας άλλος διαφορετικός χώρος που μπορεί να γίνει πόλος έλξης, όχι μόνο των Πειραιωτών, αλλά και ευρύτερου πληθυσμού και των τουριστών. Τέλος, υπογράμμισε ότι στόχος είναι το γεφυράκι αυτό να γεμίσει με «κλειδαριές αγάπης».

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, θα τοποθετήσει στο σημείο ειδικούς κάδους, προκειμένου όσοι συμμετέχουν στη δράση, να ρίχνουν εκεί τα κλειδιά των λουκέτων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα -Χαρβαλάκου και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας.