Πε. Μαρ 28th, 2024

Παπαστεργίου: Εγκαίρως οι μάσκες στα σχολεία – Η Αυτοδιοίκηση στα δύσκολα δεν κρύβεται

«H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας δίνει αγώνα δρόμου για να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι διαγωνιστικές διαδικασίες προμήθειας υγειονομικού υλικού (μάσκες) και η αποστολή τους σε όλα τα σχολεία της χώρας, πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς», δήλωσε ο πρόερδος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου μετά την ολοκλήρωση από το Ελεγκτικό Συνέδριο του προσυμβατικού ελέγχου των διαδικασιών την Τρίτη.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της Ένωσης η ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου και η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν από τις υπηρεσίες της ΚΕΔΕ, έδειξε πως οι διαδικασίες, παρότι έγιναν μέσα σε χρόνο ρεκόρ, δεν στερήθηκαν διαφάνειας και νομιμότητας.

«Παράλληλα μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στην υπογραφή συμβάσεων με τους προσωρινούς αναδόχους, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ήδη αρχίσει την παραγωγή των μασκών. Είχα πει εξαρχής ότι η Αυτοδιοίκηση στα δύσκολα δεν κρύβεται, αλλά βγαίνει μπροστά, αναλαμβάνει ευθύνες και δίνει λύσεις εκεί που άλλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Ζήτησα την συστράτευση και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για να καταφέρουμε σε ελάχιστες μέρες να ολοκληρώσουμε ένα διαγωνισμό, που υπό άλλες συνθήκες θα χρειάζονταν μήνες για να διεξαχθεί», πρόσθεσε ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο αντιλαμβανόμενο την κρισιμότητα της περίπτωσης, έδωσε την έγκρισή του σε χρόνο πολύ συντομότερο σε σχέση με άλλες ανάλογες περιπτώσεις. Τις επόμενες ημέρες, όλοι οι Δήμοι της χώρας θα κληθούν (ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο σε κάποιες περιπτώσεις) να εργαστούν έτσι ώστε το πρωί της Δευτέρας να βρει τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα για την έναρξη μιας ασφαλούς σχολικής χρονιάς», κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.