Πα. Απρ 26th, 2024

«Γκάζια» Αγοραστού στην τουριστική προβολή της Θεσσαλίας – «Μένουμε Θεσσαλία, Μένουμε Ελλάδα», το σύνθημα

Τις πρωτοβουλίες για την στήριξη του τουρισμού στην Θεσσαλία, που λαμβάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός σε συνεντευξη Τυπου.

Ο Κώστας Αγοραστός κατά την τοποθέτηση του σημείωσε ότι «όλη η Οικουμένη γνωρίζει ότι η Ελλάδα και η Θεσσαλία είναι ένας ασφαλής προορισμός», τονίζοντας ότι «χρησιμοποιούμε κάθε δυνατό εργαλείο για να στηρίξουμε στην πιο δύσκολη στιγμή τον ελληνικό τουρισμό , τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις».

«Μένουμε Θεσσαλία, Μένουμε Ελλάδα. Στηρίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους και γνωρίζουμε τα πολιτιστικά μας γεγονότα και ενισχύουμε αυτό το συναίσθημα για τον πολιτισμό και την ιστορία μας» είπε ο Περιφερειάρχης.

Μεταξύ άλλων σημείωσε οτι η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Ιατρική Σχολή για δωρεάν εκπαίδευση και κατάρτιση όλων των εργαζομένων και των επιχειρηματιών και υποστήριξε ότι «είμαστε η πρώτη Περιφέρεια η οποία έχει χρησιμοποιήσει πλατφόρμα τηλειατρικής για παροχή βοήθειας».

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος για θεματα τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλίες για την προβολής της Θεσσαλίας προς τους ξένους τουρίστες, στον εσωτερικό τουρισμό, και τον οδικό τουρισμό, με επίκεντρο την γρήγορη και διεισδυτική καμπάνια μέσω κοινωνικών δικτύων και του διαδικτύου.

Το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής:

Στηρίζεται σε digital marketing και στην προώθηση των προορισμών από τα social media σε θεματικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα Σερβίας. Βουλγαρίας. Ρουμανίας
Στηρίζεται σε μοναδικές εμπειρίες που θα μπορέσει να ζήσει ο καθένας στη Θεσσαλία
Στηρίζεται σε μια συνεχή παρουσία των προορισμών στα μάτια Ελλήνων και δυνητικών επισκεπτών από το εξωτερικό
στηρίζεται στα μοναδικά τουριστικά σημεία της Θεσσαλίας.

Μέτρα για στήριξη επιχειρήσεων

Η Περιφέρεια Θεσσαλία εισηγείται και μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων όπως:

α) Μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο των τουριστικών επαγγελμάτων.

β) Αναστολή και Διαγραφή του ΕΝΦΙΑ των καταλυμάτων για το 2020.

γ) Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών τελών και ρυθμίσεων μέχρι 30/08/2020 και ένταξη σε 36 δόσεις όλων των τελών για το 2020.

δ) Άμεση ρευστότητα μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων των τουριστικών επιχειρήσεων για την δυνατότητα επανεκκίνησης αυτών , μέσω εγγύησης Δημοσίου και με ταχείες διαδικασίες και χωρίς κριτήρια κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

ε) Επιδότηση των θέσεων εργασίας στις τουριστικές επιχειρήσεις και παράλληλα πρόβλεψη ταμείου ανεργίας για τους εργαζόμενους που δεν θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις των.