Την Ιερά Μονή Βαρνάκοβας επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε την ιστορική Μονή και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή κειμηλίων της μονής, μεταξύ αυτών και την ιστορική εικόνα της Παναγίας.
Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε την ολοκληρωτική καταστροφή του ναού ενώ υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλλαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά στο χώρο που ξέσπασε και να μην επεκταθεί στο δεσποτικό που γειτνιάζει με τον ναό αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «είμαστε εδώ, μαζί με την ΕΦΑ Φωκίδας, τη Μητρόπολη Φωκίδας, το Δήμο Δωρίδος και φυσικά το Πυροσβεστικό Σώμα, για να δρομολογήσουμε την επόμενη μέρα».
Ανακοινώνοντας παράλληλα ότι «επισπεύδουμε έτι περισσότερο τις μελέτες αποκατάστασης των κελιών και του καθολικού από την πρώτη πυρκαγιά, ανοίγουμε αντιπυρική ζώνη περιμετρικά του Ναού στο δάσος. Σχεδιάζουμε ενεργητική πυροπροστασία του Ναού. Εξασφαλίζουμε προκατασκευασμένο ναΐσκο για την τέλεση των θείων λειτουργιών. Διερευνούμε τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς. Στόχος μας, η ταχεία και άρτια αναστήλωση ενός σημαντικού τοπόσημου του Πολιτισμού και της Ορθοδοξίας και σημείο αναφοράς για όλους τους Στερεοελλαδίτες».
Φ. Καρούτσος: "Τα ΕΛΤΑ για 10ετίες συνυφάνθηκαν με την εξυπηρέτηση και την ίδια την ιστορία…
Κατατίθεται στην Περιφέρεια Κρήτης από το Δήμο Αγίου Νικολάου η πρόταση για τη χρηματοδότηση Κέντρου…
Ο Δήμος κατέθεσε μήνυση κατ' αγνώστων.
Ο Δήμος Καλαμάτας και το Συμβούλιο Νεολαίας στο πλαίσιο της διεκδίκησης της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας,…
Η πρώτη φάση της ανάπλασης έχει ήδη αποδώσει ένα ιδιαίτερα θετικό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα
Συνεχής αναβάθμιση των υποδομών για τη βελτίωση της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών.