slider

Κοροναϊός- Η ιταλική Rai «υμνεί» τις κοινωνικές δράσεις του δήμου Αθηναίων

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, σε ρεπορτάζ της απεσταλμένης της Καρμέλα Τζίλιο, εκθειάζει τα αντανακλαστικά της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού, αλλά και τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει αναλάβει ο δήμος Αθηναίων.

Συγκεκριμένα η ιταλική δημόσια τηλεόραση δίνει έμφαση στην κατ΄οίκον παράδοση τροφίμων και φαρμάκων από εθελοντές, υπό τον συντονισμό του Δήμου Αθηναίων. «Με μικρά φορτηγά, τα τρόφιμα παραδίδονται ασταμάτητα σε ηλικιωμένους και ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα», σημειώνει το ρεπορτάζ.

«Τους εθελοντές βοηθούν, επίσης, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι και γιατροί. Είναι ένας καθρέφτης της Ελλάδας η οποία, μέσα στην γενικότερη θύελλα της επιδημίας, κρατά σταθερά το πηδάλιο και καταφέρνει να περιορίσει το κύμα των μολύνσεων σε ένα ρυθμό που είναι από τους χαμηλότερους στον κόσμο, παρά τις περικοπές των περασμένων ετών», μεταδίδει η απεσταλμένη της Rai.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι η χώρα μας κινήθηκε έγκαιρα, κλείνοντας τα σχολεία, αναγκάζοντας τα καταστήματα να κατεβάσουν προσωρινά ρολά και απαγορεύοντας δημόσιες εκδηλώσεις, πριν υπάρξουν θύματα.

Η δημοσιογράφος Καρμέλα Τζίλιο σημειώνει, τέλος, ότι «υπάρχουν και κάποιοι απείθαρχοι πολίτες», αλλά φέρνει ως παράδειγμα προς μίμηση, τον επτάχρονο πιανίστα, Στέλιο Κερασίδη, ένα «παιδί θαύμα» που τις ημέρες αυτές, στο σπίτι του, κατάφερε να βρει την αναγκαία έμπνευση για να συνθέσει «το βαλς της απομόνωσης».

Τελευταία άρθρα

Κατερίνη: Σε λειτουργία το αναβαθμισμένο δημοτικό πάρκινγκ στην Παραλία

Στοχεύει στην ουσιαστική μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και την εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών.

3 ώρες ago

Σπάρτη: Νέο πρόσωπο για τα σχολεία Αγίου Ιωάννη

Αλλάζει ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης.

3 ώρες ago

Σπέτσες: 2 εκ. ευρώ για αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία του Ιανουαρίου

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

3 ώρες ago

Συνάντηση Τοψίδη με το κλιμάκιο του ΟΟΣΑ για το Δημογραφικό

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο του εθνικού σχεδιασμού.

3 ώρες ago

Σαμοθράκη: Αναβαθμίζεται το ελικοδρόμιο του νησιού

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συντήρηση και τον επανεξοπλισμό του ελικοδρομίου Σαμοθράκης.

3 ώρες ago

Τα Μέγαρα «ανεβαίνουν στο ποδήλατο»

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα διαθέσιμα για όλους.

4 ώρες ago