Πα. Μαρ 29th, 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Τραπέζι Θεοδωρικάκου στους «γαλάζιους» δημάρχους της ΚΕΔΕ – Ποιοι παρευρέθηκαν και η απουσία που συζητήθηκε

Δείπνο με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο είχαν το βράδυ της Τετάρτης στελέχη της υποστηριζόμενης από τη Νέα Δημοκρατία παράταξης στην ΚΕΔΕ «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», στο μεζεδοπωλείο «Παπαγάλος», σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του e-ota.gr.

Οι «γαλάζιοι» δήμαρχοι, οι οποίοι έχουν προσέλθει στην πρωτεύουσα ενόψει της συνεδρίασης της Ένωσης την Πέμπτη, έδωσαν το «παρών» στην συνάθροιση, η οποία είχε κατά κύριο λόγο αυτοδιοικητικό «μενού», ενώ την ιδέα για την διοργάνωση είχε ο Νίκος Χιωτάκης και ο Βαγγέλης Μπαρμπάκος για μια χαλαρή συζήτηση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ανάμεσα στους συνδαιτημόνες ήταν πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Δημήτρης Καφαντάρης, ο Χρήστος Τεντόμας, ο Νίκος Χιωτάκης, ο Δημήτρης Κάρναβος, ο Γιώργος Παπαναστασίου, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, o Βαγγέλης Μπαρμπάκος, o Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Γιώργος Μαρκόπουλος.

Ηχηρή ήταν η απουσία του Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου, ο οποίος δεν παρευρέθηκε στο τραπέζι.

Την συζήτηση μονοπώλησαν αυτοδιοικητικά ζητήματα με αυτά του νέου ΕΣΠΑ, της κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων, της διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά και του εκλογικού νόμου να απασχολούν περισσότερο τους δημάρχους. Ωστόσο οι ομοτράπεζοι συζήτησαν και θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, όπως την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και το μεταναστευτικό.

Δείτε αποκλειστικά τα στιγμιότυπα που εξασφάλισε ο φακός του e-ota.gr: