slider

Πατούλης: Εργαζόμαστε σκληρά για να κάνουμε τον Πειραιά πρώτο λιμάνι της Ευρώπης

Η αναβάθμιση του επιβατικού λιμανιού στον Πειραιά, με επέκταση και διαπλάτυνση του μόλου καθώς και κατασκευή νέου προβλήτα για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας, ένα έργο προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με εκπροσώπους της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 7 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και περιλαμβάνει εργασίες επέκτασης προς νότο, ώστε να δημιουργηθούν 2 θέσεις για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων «νέας γενιάς» μήκους μεγαλύτερου των 280μ. και δυναμικότητας 2.500 επιβατών.

Προβλέπει επέκταση συνολικού εμβαδού 150.000 τμ καθώς και τα απαιτούμενα δίκτυα απορροής υδάτων, οπτικών ινών και παροχής ρεύματος και νερού. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωπο του ΟΠΛ κ. Θάνος Λιάγκος και Χρήστος Γερακαράκης ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δημήτρης Δρόσης και συνεργάτες του.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τα προσεχή βήματα προκειμένου μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να υπογραφεί η σύμβαση με τον προσωρινό μειοδότη, ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν τέλος Φεβρουαρίου με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 32 μήνες.

Με αφορμή τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα που εξασφαλίζουν την αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική και δημιουργούν νέες προοπτικές σε σημαντικούς πυλώνες της Ελληνικής Οικονομίας όπως είναι η κρουαζιέρα.

«Στην Περιφέρεια Αττικής εργαζόμαστε καθημερινά με στόχο να κάνουμε τον Πειραιά, πρώτο λιμάνι της Ευρώπης και το μεγαλύτερο σταθμό κρουαζιέρας. Η Ελλάδα χρειάζεται νέες επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις δουλειάς, θα προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες, θα αυξήσουν τα τοπικά εισοδήματα και θα αναβαθμίσουν τη γεωπολιτική θέση της πατρίδας μας. Επενδύσεις που θα σέβονται το περιβάλλον και θα υπηρετούν πέραν από το συμφέρον των επενδυτών και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Στους στόχους μας είναι να στηρίξουμε έμπρακτα την ευόδωση των επενδυτικών σχεδίων στο λιμάνι του Πειραιά. Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μπορεί και πρέπει να αλλάξει όψη. Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κεντρική Διοίκηση συνεργαζόμαστε για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός», τόνισε ο περιφερειάρχης.

Τελευταία άρθρα

Το μονοπάτι μιας θητείας

Άρθρο του Στάθη Φουντουκίδη, Δημάρχου Πέλλας   Κάθε διοικητική θητεία είναι ένα μονοπάτι που δεν…

10 ώρες ago

Λεμονόκηπος στο κέντρο της Αθήνας

Έναν λεμονόκηπο στην καρδιά της Αθήνας δημιουργεί ο δήμος, φυτεύοντας πενήντα λεμονιές, δίνοντας χρώμα και…

14 ώρες ago

Σκληρή απάντηση Χαρδαλιά στους εμπρηστές

Αποφασισμένος να συνεχίσει το έργο του δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος αναφερόμενος στην εμπρηστική…

14 ώρες ago

Στο Αιγάλεω η δοκιμή του Accessibility Hub

Σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση του ψηφιακού σχεδιασμού αποτελεί…

14 ώρες ago

Δήλωση Γ. Χατζημάρκου για την ημέρα Περιβάλλοντος

Ένας απολογισμός του έργου της Περιφέρειας για την ενίσχυση και την προστασία του περιβάλλοντος των…

14 ώρες ago

Καθαρισμοί στο διυλιστήριο Αλεξανδρούπολης από τη ΔΕΥΑ

Την επάρκεια και την ποιότητα του νερού που φτάνει στους κατοίκους της πόλης ενισχύουν οι…

15 ώρες ago