Νέος, σύγχρονος εξοπλισμός στη Γλυφάδα, αυξάνει την ανακύκλωση συσκευασιών κατά 1.000 τόνους ανά έτος.
Ήδη τοποθετήθηκαν 100 νέοι κίτρινοι κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού, με προτεραιότητα στο δίκτυο των μεγάλων παραγωγών, όπως καταστήματα, επιχειρήσεις, σούπερ μάρκετ και σχολεία.
Αύριο, επίσης, βγαίνει στην κυκλοφορία ένα ακόμη απορριμματοφόρο ανακύκλωσης, το οποίο προστίθεται στα τέσσερα που είναι ενταγμένα στο στόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Γλυφάδας και εκτελούν καθημερινά δρομολόγια αποκομιδής στην ανακύκλωση συσκευασιών. Το απορριμματοφόρο αυτό ήταν πολύ παλαιό και παροπλισμένο και ανακατασκευάστηκε με ίδιους πόρους του Δήμου.
«Η αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τη Δημοτική μας Αρχή. Ήδη έχουμε θέσει σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σύγχρονης διαχείρισης απορριμμάτων με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τα απορρίμματα που εναποτίθενται στο ΧΥΤΑ της Φυλής μειώθηκαν περισσότερο από 25% τα τελευταία τρία χρόνια», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
«Βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας είναι η ανακύκλωση υλικών στην πηγή, έτσι ώστε τα ανακυκλώσιμα υλικά να οδηγούνται απευθείας στα πιστοποιημένα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών προς επαναξιοποίηση», επισημαίνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Άννυ Καυκά.
Στους κίτρινους κάδους ανακυκλώνουμε:
Βιβλία
Έντυπα
Εφημερίδες-Περιοδικά
Τετράδια
Φακέλους
Χαρτί
Χαρτί περιτυλίγματος
Χαρτόνια-Χαρτοκιβώτια
Χάρτινες συσκευασίες
Απόλυτη συνεργασία με τις αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης στην Υ.ΔΟΜ.
Στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας επέστρεψε ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, μετά από πρόσκληση των μαθητών.
Ο Δήμος Σουφλίου επενδύει στην εξωστρέφεια, προωθώντας τη μοναδική του ταυτότητα, την ιστορία του μεταξιού,…
Υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο.
Γ. Κουτελάκης: «Οι παιδικές χαρές είναι μόνο η αρχή, καθώς με τον Ν. Χαρδαλιά στην…
Ο Δήμος Κηφισιάς τοποθετήθηκε επίσημα για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να δρούσε…