Πα. Απρ 26th, 2024

Από το αντιτορπιλικό «Βέλος» η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού στη Θεσσαλονίκη

Στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού έγινε η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη Θεσσαλονίκη,από το θρυλικό αντιτορπιλικό «Βέλος», το οποίο βρίσκεται δεμένο στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

Tην πρώτη ρίψη πραγματοποίησε ο Αντιπλοίαρχος και Κυβερνήτης του Βέλους, Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος, τη δεύτερη ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου και την τρίτη ο πατήρ Μακάριος, εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Φωτίου.

Πλήθος πιστών που αψήσε τις δύσκολες καιρικές συνθήκες βρέθηκε στην παραλία της Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσει την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Παρά το τσουχτερό κρύο και τους ισχυρούς ανέμους , 21 άτομα πήδηξαν στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού για να ανασύρουν το χριστιανικό σύμβολο. Τον σταυρό έπιασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο 36χρονος,Μιχάλης Αποστολίδης.

Ο Μιχάλης Αποστολίδης έχει βουτήξει για τον σταυρό 22 φορές και τον έχει πιάσει 16. Φέτος όμως είχε ένα σημαντικό λόγο για να το κάνει, καθώς όπως είπε ήθελε να το αφιερώσει στον πατέρα του, ο οποίος θα χειρουργηθεί.

Ανάμεσα στους θαρραλέους αίσθηση έκανε ο 14χρονος Αλέξανδρος Πάτσιος. Ο Αλέξανδρος που έμενε στη Γερμανία και εδώ και ένα χρόνο ζει μόνιμα στην Ελλάδα με την οικογένεια του, έβλεπε βίντεο με όσους συμμετείχαν στον αγιασμό των υδάτων και ήθελε να πάρει και αυτός μέρος.

Γιατί βούτηξε; «Για τον Χριστό», είπε σε δηλώσεις τονίζοντας πως θα το προτείνει και σε φίλους του για να ζήσουν και αυτοί την εμπειρία.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ευχήθηκε καλή φώτιση «για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του 2020». «Εμείς ως Περιφέρεια είμαστε εδώ με τη δουλειά μας για να βελτιώνουμε καθημερινά τη ζωή των συμπολιτών μας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία».

Στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού παρευρέθει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνοις Ζέρβας , ο οποίος ευχήθηκε στους συνδημότες του για την ημέρα των Θεοφανείων και έστειλε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για την νεα δεκαετία που μπαίνει, να έχει στο τέλος της αφήσει θετικό αποτύπωμα.