Ο Δημήτρης Παπαστεργίου νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Με τη σαρωτική νίκη της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα στην πρώτη θέση του γαλάζιου ψηφοδελτίου τερμάτισε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος συγκέντρωσε 202 ψήφους.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο δήμαρχος Αμπελόκηπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου με 160 σταυρούς, ενώ ακολουθούν ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο Κώστας Κουκοδήμος.Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση:

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου είναι ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας. Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της ΙΣΤ΄ Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 (ξενοδοχείο WYNDHAM GRAND) εξελέγησαν νέο Διοικητικό και νέο Εποπτικό Συμβούλια της ΚΕΔΕ.

Ακολούθησε η καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων, όπου ξεκάθαρα ο Δήμαρχος Τρικκαίων, με πάνω από 40 ψήφους διαφορά, επικράτησε του κ. Κυρίζογλου (η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες) . Έτσι, βάσει των όσων συμφωνήθηκαν και είναι ήδη δημοσιοποιημένα, ο κ. Παπαστεργίου θα προταθεί από την πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» στη συνεδρίαση του Σώματος για την προεδρία της Ενωσης.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε:

« Διεξήχθη ένας σκληρός αλλά δίκαιος προεκλογικός αγώνας, καθώς και μια υποδειγματική εκλογική διαδικασία.

Η Αυτοδιοίκηση έδειξε ξεκάθαρα ότι θέλει να περάσει στην επόμενη ημέρα.

Μια ημέρα, κατά την οποία θα κυριαρχεί

– η ενασχόληση με τα προβλήματα υποστελέχωσης των Δήμων,

– αλλά και με τα προβλήματα που προέκυψαν από τον εκλογικό νόμο.

Μία ημέρα, κατά την οποία θα θέσουμε σε νέα βάση,

– τη θέση της Αυτοδιοίκησης ως προς την αποκέντρωση του κράτους,

– με περισσότερες και πιο άμεσες υπηρεσίες για τον πολίτη.

Μια ημέρα, κατά την οποία,

– εκτός από την αυτονόητη εμπλοκή μας με την καθημερινότητα,

– θα ασχοληθούμε και με μεγαλύτερης βαρύτητας ζητήματα: η άμεση πρόσβαση σε αναπτυξιακά προγράμματα για τους Δήμους, είναι προτεραιότητα για την ουσιαστική πρόοδο κάθε περιοχής».