Πα. Απρ 26th, 2024

Περικλής Μίγδος: Κινητήριος δύναμή μου η ανθρωπιά και το συναίσθημα

*Στη Χρύσα Σαραντοπούλου

Περικλής Μίγδος – Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη

Η μεγάλη του αγάπη για τον τόπο του, το δέσιμο με τους δημότες του και η αναμφισβήτητα εξαιρετική του παρουσία στην πρώτη του θητεία, δικαίως τον κατέταξαν στους εκλεγμένους Δημάρχους με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά από την πρώτη Κυριακή (73%)!

Με επίκεντρο τον άνθρωπο, με πυρήνα τις ανθρώπινες σχέσεις, όσο ζει και αναπνέει ανάμεσά τους ο Περικλής τους, τόσο ο Δήμος τους γίνεται μια Οικογένεια!

Πώς νιώθετε που επανεκλεγήκατε με τόσο υψηλό ποσοστό;

Η εκλογή μου στο αξίωμα του Δημάρχου με ένα τόσο υψηλό ποσοστό είναι για μένα πάρα πολύ μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα  τεράστια ευθύνη για συνέχιση του δημιουργικού μας έργου στην προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας του Δήμου ώστε να κάνουμε την ζωή των δημοτών μας καλύτερη. Η εμπιστοσύνη των δημοτών τόσο στο πρόσωπο μου όσο και των συνεργατών μου δημιουργεί συναισθήματα μοναδικά ! Με αίσθημα καρδιάς τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους, χρήσιμοι και δημιουργικοί για τον τόπο μας  και τα παιδιά μας.

Παρακολουθώντας τη διαδρομή σας στα πρώτα βήματα της δεύτερης θητείας σας, δίνετε την εντύπωση μιας ασταμάτητης μηχανής…

Στόχος μου είναι οι δημότες να βλέπουν ένα νέο μοντέλο Δημάρχου, αυτού που αλλάζει τα δεδομένα και πρεσβεύει το νέο! Πολλή δουλειά και συνεχές αποτέλεσμα.

Η εικόνα του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη βελτιώνεται συνεχώς. Τι έργα έχουμε να δούμε το επόμενο διάστημα;

Ο ιστορικός αυτός Δήμος βγαίνει από την αφάνεια και παίρνει την θέση που του αξίζει στο χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης! Οι δημότες το εκτιμούν και το χαίρονται. Όταν υπάρχει διάθεση, οργάνωση, σχεδιασμός, συνεργασία και εργατικότητα, είναι σίγουρο ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά.

Δεκάδες έργα βρίσκονται σε εξέλιξη ή δημοπρατήθηκαν ή είναι στο στάδιο δημοπράτησης με πιστώσεις και χρηματοδοτήσεις που έχουν εξασφαλιστεί.

Έργα υποδομών, Έργα βελτίωσης καθημερινότητας, Έργα αθλητισμού, Έργα ύδρευσης, Έργα αναπλάσεων, ενεργειακών αναβαθμίσεων κτιρίων κ.τ.λ.

Σημαντικά έργα εκτελούνται στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη και από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και την Περιφέρεια Ηπείρου. Έργα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, έργα δημοπρατημένα, σε διαδικασία δημοπράτησης ή εγκρίθηκαν και που αγγίζουν τα 20.000.000€

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ο Δήμος σας;

1)Υποστελέχωση υπηρεσιών. Ο Δήμος μας διαθέτει μόλις ένα χειριστή μηχανημάτων, ενώ όλες οι Τοπικές του Κοινότητες έχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα χωματόδρομους που χρειάζονται σε συνεχή βάση συντήρηση και επιμέλεια.Τα εδάφη παρουσιάζουν συχνά φαινόμενα κατολίσθησης, ενώ η μετακίνηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων στις εργασίες τους παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα. Απαιτείται άμεση πρόσληψη τουλάχιστον δύο  μόνιμων χειριστών. 2) Η Τεχνική μας υπηρεσία και αυτή είναι υποστελεχωμένη. Και εδώ κρίνεται απαραίτητη η πρόσληψη δύο μόνιμων μηχανικών έτσι ώστε ο Δήμος μας να παρέχει υπηρεσίες και να συμμετέχει σε όλα τα προγράμματα χρηματοδότησης με ολοκληρωμένες μελέτες. 3) Χρειαζόμαστε υποστήριξη από το κράτος με πρόσθετες χρηματοδοτήσεις όχι μόνο γιατί είμαστε ορεινός Δήμος, αλλά και γιατί η Ήπειρος για πολλά χρόνια σε χρηματοδοτήσεις έργων υποδομής ήταν ο φτωχός συγγενής. 4) Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως Δήμος είναι το δημογραφικό μας! Με μέσο όρο ηλικίας τα 61 χρόνια κατατασσόμαστε στους πιο γερασμένους Δήμους της Ευρώπης. Άμεσα λοιπόν χρειαζόμαστε την υποστήριξη του κράτους ώστε να υπάρχουν κίνητρα επιστροφής των παιδιών μας που βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και της συγκράτησης στα χωριά μας των εναπομείναντων νέων.

Εκείνο που μέσα σε όλη τη θετική σας εικόνα ξεχωρίζει και πραγματικά προκαλεί θαυμασμό είναι η σχέση σας με τους ανθρώπους των χωριών του Δήμου σας!

Σκοπός μου είναι να είμαι ο άνθρωπος εκείνος που εμπνέει, καθοδηγεί, σέβεται αλλά και ακούει τα παιδιά κάθε ηλικίας. Ταυτόχρονα είμαι κοντά στους ανθρώπους μου της τρίτης ηλικίας! Δίπλα τους καθημερινά. Είναι στάση ζωής για μένα όλο αυτό. Συνεχίζω με την ίδια διάθεση, τον ίδιο ζήλο και χωρίς να αλλοιωθεί ή επηρεαστεί ο χαρακτήρας μου από τη θέση που κατέχω… Δρω πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο και με μοναδικό σκοπό την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών αλλά και την επιστροφή της ευημερίας και χαράς σε κάθε σπίτι του ορεινού Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη. Η ανθρωπιά και το συναίσθημα είναι η κινητήριος δύναμή μου!

 

Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη είναι δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το Σάββατο 30/11/2019