Πε. Απρ 25th, 2024

Διαγραφές «ανταρτών» ετοιμάζει η ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σκληρή αναμένεται να είναι η στάση που θα κρατήσει η Πειραιώς απέναντι στους «αντάρτες» που τάσσονται στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών για την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα κλήση σε απολογία στο πειθαρχικό της Νέας Δημοκρατίας δέχθηκαν οι πέντε περιφερειακοί σύβουλοι που ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζουν στον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη, αγνοώντας την «γραμμή» στήριξης του κόμματος στην υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα και όπως αναφέρουν τα τοπικά «γαλάζια» στελέχη ενισχύουν μια εικόνα «μπάχαλου» για την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο λόγος για τους Αντωνία Μπούζα (Μεσσηνία), Αποστόλης Γκούνης (Μεσσηνία), Γιώργος Πετρίτσης (Κορινθία), Απόστολος Παπαφωτίου (Κορινθία) και Βασίλης Σιδέρης (Αργολίδας). Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του eleftheriaonline.gr, η τύχη της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντίας Τζανετέα και του περιφερειακού συμβούλου Θανάση Γκίκα θα κριθεί στη σημερινή συνάντηση που θα έχουν στην Πειραιώς με το γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ για το κομματικό μέλλον των Γιώργου Μπουλούκου, Σωτήρη Παναγιωτόπουλου και Χαράλαμπου Αφάλη θα αποφασίσει η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας.

Η οριστική ρήξη που έχει επέλθει στις σχέσεις του νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου και της κεντρικής διοίκησης της ΝΔ, μετά την απόφαση του κόμματος να κλείσει την πόρτα στον νυν περιφερειάρχη και να τον θέσει εκτός πολιτικής γραμμής, οδήγησε πολλά στελέχη της παράταξης Τατούλη να επαναπροσδιορίσουν την πορεία τους. Ωστόσο έντονες είναι οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ για όσους εμμένουν στην στάση τους, ενώ ακούγονται έντονα ενδεχόμενα διαγραφών μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Δείτε την επιστολή του γραμματέα ΠΕ της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη προς τους περιφερειακούς συμβούλους:

«1) κ. Σιδέρη Βασίλειο, Περ. Σύμβουλο Αργολίδας
2) κ. Παπαφωτίου Απόστολο, Περ. Σύμβουλο Κορινθίας
3) κα Μπούζα Αντωνία, Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας
4) κ. Γκούνη Απόστολο, Περ. Σύμβουλο Μεσσηνίας
5) κ. Πετρίτση Γεώργιο, Περ. Σύμβουλο Κορινθίας

Θέμα: Κλήση σε Γραπτή Απολογία
 

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής πρόσκλησης του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. κ. Τάσου Γαϊτάνη, στην
οποία δεν ανταποκριθήκατε, καλείστε σε γραπτή απολογία, σχετικά με την αντι-δεοντολογική σας συμπεριφορά αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 και τις ήδη γνωστές σε εσάς αποφάσεις του Κόμματος για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.
Kαλείστε να αποστείλετε την γραπτή σας απολογία, έως την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, στον Γραμματέα της ΠΕ της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη στην παρακάτω διεύθυνση: [email protected].

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης
Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. –Βουλευτής Ηρακλείου».