Πε. Απρ 25th, 2024

Μαρκογιαννάκης: Ζήτημα ζωής και θανάτου η βελτίωση του οδικού δικτύου στην Κρήτη

Στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή το Θανάση Φουσκίδη, «Ήτανε Δίκαιο, Έγινε Πράξη» μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης άνοιξε τα χαρτιά του σε μια σειρά από θέματα όπως:

Στο πως αισθάνεται που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον εμπιστεύεται παρά το νεαρό της ηλικίας του: «τεράστια τιμή και πρόκληση να ηγηθώ του ψηφοδελτίου σε μια περιφέρεια που είναι ιδιαίτερη για τον πρόεδρο λόγω του ότι είναι η πατρίδα του, από κει και πέρα δεσμεύομαι να δώσω όλες μου τις δυνάμεις με ήθος, αξιοπρέπεια και πολιτισμό χαρακτηριστικά τα οποία διακρίνουν τους Κρητικούς».

Πόσο εύκολο θα είναι να πολιτευθεί σε μια περιφέρεια στην οποία ο θείος του, και πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης,  ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι δε τον συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια: «Η αλήθεια είναι ότι τρέφω μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, είναι οικογένειά μου και εκτιμώ όσα έχει κάνει για μένα, από κει και πέρα πρόκειται για μια διαφορετική πολιτική επιλογή».

Στην ερώτηση του Θανάση Φουσκίδη σχετικά με το αν θα τύχει της στήριξης από τον θείο του ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης είπε: «Θέλω να  πιστεύω πως θα με στηρίξει αλλά δε νομίζω πως αυτά είναι τα ουσιώδη ούτε ενδιαφέρει τον κόσμο τα οικογενειακά των Μαρκογιαννάκηδων. Η ουσία είναι πως η Κρήτη έχει σοβαρά προβλήματα τα οποία πρέπει να λυθούν».

Τέλος ερωτώμενος από πού πρόκειται να ξεκινήσει εάν εκλεγεί περιφερειάρχης, ο κ. Μαρκογιαννάκης απάντησε πως «αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κρήτη είναι ο οδικός άξονας που δεν θα πρέπει να προσεγγίζεται ως έργο ανάπτυξης ή μη αλλά ως ζήτημα ζωής και θανάτου αφού στην κατάσταση που είναι φοβόμαστε για τους δικούς μας ανθρώπους».