Πε. Ιούλ 25th, 2024

Η απίστευτη αποκάλυψη Χαρδαλιά για το Δημαρχείο της Αγ. Παρασκευής

Σε μία αποκάλυψη προχώρησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, σε σχέση με τον Δημαρχείο… «φάντασμα» της Αγ. Παρασκευής.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παραθέτει το χρονικό της υπόθεσης, τονίζοντας πως ήδη από την έναρξη των εργασιών είχαν παρουσιαστεί σοβαρά προβλήματα, με μεγαλύτερο όλων την διαπιστωθείσα απόκλιση του τοπογραφικού, πάνω στο οποίο βασίστηκε και υλοποιήθηκε η μελέτη των υπηρεσιών του Δήμου για το έργο. «Με άλλα λόγια, το έργο δημοπρατήθηκε… με ΛΑΘΟΣ τοπογραφικό διάγραμμα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει ο Περιφερειάρχης Αττικής στην ανάρτησή του:
– Η σχετική σύμβαση είχε υπογραφεί στις 6 Δεκεμβρίου 2017, μεταξύ της προηγούμενης διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής που θα χρηματοδοτούσε το έργο προϋπολογισμού ύψους 11.949.514 ευρώ και του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
– Η δε εργολαβική σύμβαση υπεγράφη τρία χρόνια αργότερα, στις 21 Δεκεμβρίου 2020.
Δυστυχώς όμως η δημοτική αρχή παρά τις έγγραφες και προφορικές οχλήσεις για αλλαγή του τοπογραφικού διαγράμματος, δεν προέβη ποτέ σε διορθωτικές ενέργειες, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται. Προκειμένου να μην χαθεί άλλος χρόνος, η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε τις εκσκαφές, μέχρι να κατατεθεί η τροποποιημένη μελέτη, ωστόσο αυτή δεν έφθασε ποτέ.
Συν τοις άλλοις, κατά τη διάρκεια των χωματουργικών εργασιών, διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης και αντιστήριξης των σκαμμάτων. Σε εκείνο το σημείο κατέστη αναγκαία η σύναψη συμπληρωματικές μελέτης για τις πρόσθετες εργασίες, ύψους 1.413.835 ευρώ, ποσό που βάρυνε πλέον τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.
Ο τραγέλαφος συνεχίστηκε καθώς η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 16 Φεβρουαρίου 2023, αλλά ο ανάδοχος του έργου είχε διακόψει τις εργασίες από τις 30 Αυγούστου του 2022 και αποχώρησε οριστικά επικαλούμενος μεγάλη αύξηση στην τιμή των υλικών.