Πε. Απρ 25th, 2024

Συναντήσεις του Νεκτάριου Φαρμάκη με δημάρχους της Αχαΐας

Ολοκλήρωσε μια πρώτη σειρά επαφών με τους δημάρχους της Αχαΐας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, καθώς συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ερυμάνθου, Θάνο Καρπή και τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Χρήστο Νικολάου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης το τελευταίο διάστημα κινείται σε έντονους ρυθμούς εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του βρίσκονται οι επαφές με όργανα του Α΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες της  Δυτικής Ελλάδας και να συζητήσει με τους αρμόδιους τους τρόπους επίλυσής τους.

Αρχικά ο κ. Φαρμάκης επισκέφθηκε την Χαλανδρίτσα όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θάνο Καρπή  και έπειτα μετέβη στην Κάτω Αχαΐα όπου συνάντησε τον δήμαρχο Χρήστο Νικολάου, ολοκληρώνοντας τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους του Α’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αχαΐας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του «εκλεκτού» της ΝΔ για την Δυτική Ελλάδα αναφέρθηκαν τα κυριότερα προβλήματα των περιοχών της Αχαΐας και συζητήθηκε η δυνατότητα της περιφέρειας να βοηθήσει με πιο ενεργό τρόπο στην επίλυσή τους, στοχεύοντας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά και τις συγκεκριμένες ανάγκες της κάθε περιοχής.

Πάγιο αίτημα των εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως το εξέφρασαν στον υποψήφιο περιφερειάρχη, είναι η επίτευξη  μιας ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ δήμων και περιφέρειας, η οποία θα βασίζεται σε έναν καλύτερο και πιο αποτελεσματικό σχεδιασμό από πλευράς της περιφερειακής αρχής.

Ο κ. Φαρμάκης από την δική του πλευρά, επιβεβαίωσε στους δημάρχους της Αχαΐας ότι βασική του προτεραιότητα είναι η δημιουργία αυτής της άμεσης σχέσης συνεννόησης με τις δημοτικές αρχές, όπου θα αποβλέπει στην πραγματική στήριξη των κατοίκων της περιοχής και όχι στον εντυπωσιασμό και την ψηφοθηρία.