Δε. Απρ 29th, 2024

Ορκωμοσία Νίκου Χαρδαλιά: «Στόχος μια μητροπολιτική Αττική, ασφαλής, ανθρώπινη και βιώσιμη»

Τη δέσμευση ότι «κάθε ημέρα, κάθε ώρα και κάθε στιγμή θα είμαστε παρόντες και στις 66 γειτονιές της Αττικής. Δίπλα σας. Μαζί σας» κατέθεσε ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τελετή της ορκωμοσίας του και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε χθες στον εμβληματικό χώρο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου του ΕΜΠ.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε το όραμά του για μια μητροπολιτική Αττική, ασφαλής, ανθρώπινη και βιώσιμη, υποσχόμενος στην κατεύθυνση αυτή ένα ευπέλικτο και αποτελεσματικό μοντέλο διαχείρισης.

Συγκεκριμένα είπε είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του:

«Έχω μάθει να βγαίνω μπροστά. Να παλεύω, να είμαι χρήσιμος να μην κρύβομαι. Να υπηρετώ την κοινωνία, την γειτονιά, τον δήμο, την περιφέρεια, τον τόπο μας, τους υπερήφανους πολίτες.

Παραμένω άνθρωπος του σκοπού. Αγαπώ την ευθύνη και θα προσπαθώ να την υπηρετώ πάντα με αρχές και αξίες. Με διαφάνεια και λογοδοσία, πάντα και παντού.

Στην Αττική και για την Αττική θα δουλέψουμε ο ένας δίπλα στον άλλο. Μαζί με όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι διαφωνίες μας δεν θα επιτρέψω ποτέ να είναι περισσότερες από τις ελπίδες μας, τις αγωνίες μας, τις ανησυχίες μας, και την αναμφισβήτητη αγάπη όλων μας για την Αττική μας.

Το στρατηγικό μας όραμα είναι ξεκάθαρο. Μητροπολιτική Αττική! Ο στόχος και η ευθύνη! Το στοίχημα και η πρόκληση. Μια Αττική Ασφαλής, Ανθρώπινη, Βιώσιμη.

Ασφάλεια σε κάθε γειτονιά, μικρή ή μεγάλη, σε κάθε χώρο, μέσα και έξω από τις πόλεις. Είμαι αποφασισμένος να σταθώ απέναντι στην παραβατικότητα αλλά και να παλέψω μέσα στις γειτονιές για να εξαλείψω ή να μετριάσω τις αιτίες που την προκαλούν.

Επιδιώκουμε ένα ευέλικτο και κυρίως αποτελεσματικό «Μητροπολιτικό» μοντέλο διαχείρισης. Πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς. Μακριά από επικαλύψεις, καθυστερήσεις, δικαιολογίες. Ενημερώνοντας διαρκώς τους πολίτες. Αυτοί θα είναι οι σύμμαχοί μας σε κάθε προσπάθεια.

Προτεραιότητά μας είναι και η ασφάλεια στον χώρο, στο περιβάλλον που ζούμε και μετακινούμαστε. Ασφάλεια από φυσικές καταστροφές και κινδύνους. Ασφάλεια στις γειτονιές μας. Ασφάλεια από κάθε υγειονομική απειλή. Ασφάλεια επιτέλους και στους δρόμους μας.

H ασφάλεια είναι βαθιά συνυφασμένη με τον Σεβασμό! Σεβασμός λοιπόν στον άνθρωπο, Σεβασμός στην περιουσία του, Σεβασμός στα κοινά αγαθά.

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ! Θα παλεύουμε κάθε μέρα για αυτό!

Θα μεταμορφώσουμε την Αττική με παρεμβάσεις που θα σέβονται το δικαίωμα στην πρόσβαση, την κίνηση, την υγεία, την κοινωνική μέριμνα, την παιδεία και τον πολιτισμό. Αλλά και το δικαίωμα στον τουρισμό που δεν θα αποκλείει καμία και κανέναν.

Η Αττική μας δεν μπορεί παρά να είναι βιώσιμη. Για να το πετύχουμε πρέπει να δώσουμε τις μάχες μας στο πεδίο, όχι στο γραφείο. Εκεί που συμβαίνουν όσα μας αφορούν.

Για αυτό και ξεκινάμε κάνοντας τα πρώτα περιφερειακά συμβούλια εκεί που πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Στους δήμους Ασπροπύργου, τον Γενάρη, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, τον Φλεβάρη, Αγίας Βαρβάρας, τον Μάρτιο, Μάνδρας-Ειδυλλίας, τον Απρίλιο, Κυθήρων-Αντικυθήρων, τον Μάιο, Αχαρνών τον Ιούνιο.

Και κάθε ημέρα, κάθε ώρα και κάθε στιγμή θα είμαστε παρόντες και στις 66 γειτονιές της Αττικής. Δίπλα σας. Μαζί σας».

Το «παρών» στη χθεσινη τελετή ορκωμοσίας έδωσαν μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, δήμαρχοι της Αττικής, περιφερειάρχες, εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, της στρατιωτικής ηγεσίας και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και εκπρόσωποι της Εκκλησίας και ειδικότερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.