Τρ. Ιούλ 23rd, 2024

Θεσσαλονίκη: Δυναμικά ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος στεγαστικής συνδρομής «ΚΑΛΥΨΗ» για ευάλωτους νέους 25-39 ετών

Δυναμικά ξεκίνησε η υλοποίηση του πρώτου κύκλου του Προγράμματος στεγαστικής συνδρομής «ΚΑΛΥΨΗ», με την υπογραφή τριών μισθωτικών συμβάσεων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με το αρμόδιο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης (Μ.Α.Θ.) Α.Ε. ΑΟΤΑ και δέκα Δήμους της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται εντός των επομένων ημερών η υπογραφή τεσσάρων επιπλέον μισθωτικών συμβάσεων.

Το πρόγραμμα «Κάλυψη» έχει στόχο την εξασφάλιση στέγης και την ενδυνάμωση 25 περίπου ευάλωτων νοικοκυριών, αποτελούμενων από νέους, ηλικίας 25 έως 39 ετών, δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που κατοικούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη και ο δεύτερος κύκλος του Προγράμματος, στο πλαίσιο του οποίου καλούνται εκ νέου οι ιδιοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης και είχαν διατεθεί για τη στέγαση αιτούντων διεθνή προστασία στο πλαίσιο του προγράμματος «ESTIA II» και του προγράμματος «ESTIA 2021», να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής.