Δε. Απρ 15th, 2024

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Παρουσίασε τον συνδυασμό του ο Χαρδαλιάς – «Δέσμευσή μας να κάνουμε τη ζωή των κατοίκων της Αττικής καλύτερη»

«Είναι ξεκάθαρη η δέσμευσή μας να κάνουμε τη ζωή των κατοίκων της Αττικής καλύτερη και αξιοπρεπή», δηλώνει σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισημαίνει πως το πρόγραμμα του συνδυασμού του «Αττική Μπροστά» εστιάζει σε δύο βασικές ενότητες:

Ο ρόλος της Περιφέρειας στο κυκλοφοριακό

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογραμμίζει ότι από τα προβλήματα των πολιτών για την αντιμετώπιση των οποίων η Περιφέρεια μπορεί να έχει ουσιαστικό ρόλο ξεχωρίζουν το κυκλοφοριακό, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, το πρόβλημα με τα σκουπίδια και η έλλειψη πρασίνου στις γειτονιές και αναπτύσσει δράσεις και έργα που σχεδιάζονται προκειμένου να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή τους, να καταστήσουν την Αττική πιο ανθρώπινη, πιο ασφαλή, πιο πράσινη, αλλά και πιο κοινωνική, με την ενίσχυση δομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας.

Αναφορικά με τη θωράκιση της Αττικής απέναντι στα πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρεται στο σχέδιό του που περιλαμβάνει τη λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου και επαρκώς στελεχωμένου Περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας που θα θέσει σε εφαρμογή ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας.

Δεσμεύεται για συγκεκριμένα έργα και δράσεις που θα ξεκινήσουν από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της διοίκησης στην Περιφέρεια Αττικής, εφόσον εκλεγεί, «στη μάχη της αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας με προτεραιότητα τις ζώνες υψηλού κινδύνου», καθώς και για την «προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, αξιοποιώντας πόρους του προγράμματος “Αιγίς” και του Ταμείου Ανάκαμψης».

Ερωτηθείς για την καμπάνια του και την προεκλογική περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Χαρδαλιάς τονίζει: «Δεν κινούμαι σε λογικές “αντί” και πρακτικές “κατά”. Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα των πολιτών της Αττικής. Και για την αντιμετώπισή τους, θα επιδιώξουμε συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών σε στόχους που είναι κοινοί για όλους. Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να πάμε την Αττική πιο μπροστά, πιο γρήγορα, πιο ψηλά».