Δε. Απρ 29th, 2024

Επίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου στην Ίμβρο

Κοντά στη Ελληνική Κοινότητα της νήσου Ίμβρου βρέθηκε, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, συνοδεύοντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Ο κ. Κυρίζογλου είχε την ευκαιρία πρωτίστως να λάβει την ευλογία και συνομιλήσει με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο για πρώτη φορά μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Ακολούθως, προσέφερε στην Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, ως συμβολικό δώρο, μία ελιά ως σύμβολο της βαθιάς και δυνατής ρίζας του γένους των Ρωμιών.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, διατηρεί ισχυρούς προσωπικούς και πνευματικούς δεσμούς με την Ίμβρο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, τα Ελληνικά σχολεία της νήσου ενισχύθηκαν θετικά για την κάλυψη των κτιριακών αναγκών τους, ύστερα από εισήγησή του. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα χειροπιαστό καθώς βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και η φυλλορροούσα μέχρι πριν λίγα χρόνια κοινότητα δείχνει να ξανανθίζει και να αναγεννάται.

Ο κ. Κυρίζογλου το πρωί της Κυριακής 20 Αυγούστου παρέστη στη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι της Ίμβρου, γενέτειρα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίου ο οποίος και παρέστη συμπροσευχόμενος συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτήριου, Μητροπολίτη Μύρων κ. Χρυσοστόμου και επιχώριου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλου.

Την εθιμοτυπική επίσκεψη στη γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη συμπλήρωσε μία υπέροχη μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή του καταξιωμένου Έλληνα τραγουδιστή Μανώλη Μητσιά και της Γυναικείας Χορωδίας «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος»  της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.