Δε. Απρ 29th, 2024

ΠΑΣΟΚ: Στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα έχουμε πολλές εκπλήξεις και «μηνύματα», λέει ο Παύλος Χρηστίδης

«Δεν είναι κάτι το οποίο μου αρέσει ή το βρίσκω αποδεκτό αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο θα το αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα του κόμματος» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, στα «Παραπολιτικά» 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή σχετικά με την απόφαση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Νίκου Σαργκάνη, να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Γιώργου Πατούλη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χρηστίδης τόνισε:

Για τον θάνατο της Μ. Βαρδινογιάννη: Ήταν πράγματι ένας άνθρωπος με τεράστια προσφορά. όποιος είχε επισκεφτεί την ΕΛΠΙΔΑ, το νοσοκομείο καταλαβαίνει ότι αφήνει πίσω της ένα τεράστιο έργο και ανήκει σε μια πολύ μικρή κατηγορία ελλήνων που θα μνημονεύονται για πάρα πολλές δεκαετίες γιατί βοήθησε με την αγάπη της και το ενδιαφέρον της χιλιάδες οικογένειες. Όχι μόνο αυτά τα οποία φαίνονται αλλά κυρίως αυτά τα οποία δεν φαίνονται μετράνε πάρα πολύ.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τη θέση του κ. Σαργκάνη: Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει μια ξεκάθαρη θέση από την αρχή, έχει πει ότι θα κατεβάσει αυτόνομα αυτοδιοικητικά σχήματα σε επίπεδο Περιφέρειας, αυτό είναι το οποίο οργανώνει και αυτό οδήγησε στην ανακοίνωση σε έξι περιφέρειες της πατρίδας μας. Αυτό θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα από εκεί και πέρα το κάθε φυσικό πρόσωπο, το κάθε στέλεχος έχει δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του και να κατέβει με τον υποψήφιο τον οποίο θέλει στις αυτοδιοικητικές εκλογές και φυσικά αυτό κρίνεται από τους πολίτες και από τη δικιά μας παράταξη. Αυτό είναι κάτι το οποίο έχει συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά, όταν εμείς δίνουμε στήριξη στον Γ. Σγουρό καταλαβαίνετε ότι όλες μας οι δυνάμεις θέλουμε να συμπαραταχτούν εκεί.

Για την κίνηση του κ. Σαργκάνη να είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος του Κεντρικού Τομέα Αθηνών με την Παράταξη του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη «Νέα Αρχή» στην Αττική: Δεν είναι κάτι το οποίο μου αρέσει ή το βρίσκω αποδεκτό αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο θα το αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα του κόμματος. Ο Ν. Σαργκάνης είναι μια μεγάλη προσωπικότητα του αθλητισμού, έχει την πορεία του τώρα το θέμα του κομματικού μέλους κλπ δεν έχει σημασία, το ζήτημα είναι ότι συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ αυτό είναι κατι το οποίο θα το διαχειριστεί ο Γραμματέας του κόμματος. Το βασικό όμως ζήτημα είναι η γενική στρατηγική της παράταξης και επειδή αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα μια συζήτηση η οποία αφορούσε το ζήτημα συμμαχιών –συμπορεύσεων και λοιπά επιμένω σε αυτό που είχα πει ότι τα σχήματα στην αυτοδιοίκηση είναι πολύχρωμα, είναι πολυκομματικά, είναι πολυτασικά και χρειάζονται πλατιές συμμαχίες οι οποίες να φέρουν αποτελέσματα για τους πολίτες. Βλέπουμε τα ζητήματα τα οποία προκύπτουν σε δήμους και περιφέρειες όταν δεν λαμβάνονται έγκαιρα μέτρα προστασίας.

Για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα Τεμπονέρα: Όλα αυτά τα ζητήματα τα αντιμετωπίζουμε θεσμικά και αξιακά, αν έχουν γίνει κάποια τηλέφωνα ή δεν έχουν γίνει κάποια τηλέφωνα διερευνητικά αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να σας απαντήσω γιατι δεν γνωρίζω τι ακριβώς έχει γίνει.

Για τη θέση του ΠΑΣΟΚ: Η δική μας παράταξη θα δώσει τη μάχη της ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί όχι για λόγους κομματικούς αλλά γιατί οι περιφερειάρχες οι οποίοι αυτή τη στιγμή διοικούν κάποιες από τις περιφέρειες της χώρας μας δεν έχουν κάνει αυτά τα πράγματα τα οποία θέλουμε εμείς να γίνουν.

Για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Ζαχαριάδη για το δήμο της Αθήνας και αν προτίθεται το ΠΑΣΟΚ να τον στηρίξει στην περίπτωση που περάσει στο δεύτερο γύρο: Η παράταξη μας θα κάνει επιλογή στο δήμο της Αθήνας, θα έχει υποψήφιο δήμαρχο και θα αναμετρηθούμε όλο το επόμενο χρονικό διάστημα σε μια μάχη η οποία θα έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς όταν ακόμα δεν έχει ανακοινώσει ο κ. Ζαχαριάδης να μπω σε μια τέτοια συζήτηση.

Για το αν ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωεκλογές: Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι όσο ψηλότερα γίνεται, αυτή είναι η προσπάθεια την οποία κάνουμε και νομίζω ότι σε αυτή την προσπάθεια η δουλειά είναι αυτή η οποία θα καθορίσει τις εξελίξεις. Έχουμε μπροστά μας μεγάλο χρονικό διάστημα και τις αυτοδιοικητικές εκλογές οι οποίες θα δείξουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα, νομίζω ότι θα έχουμε πολλές εκπλήξεις και πολλά μηνύματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.