Πε. Φεβ 22nd, 2024

Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη υποψήφια Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2024

Την κατάθεση του σχετικού φακέλου υποψηφιότητας ενέκρινε στη χτεσινοβραδινή (18/07) συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε ευτυχής αλλά και υπερήφανος για αυτή τη νέα διεκδίκηση, υπογραμμίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη στενά συνδεδεμένη με τον αθλητισμό. «Πολλά αθλητικά σωματεία ιδρύθηκαν στη Θεσσαλονίκη, πολλά αθλήματα ξεκίνησαν και διαδόθηκαν από την πόλη μας. Εδώ αναδείχθηκαν σειρά μεγάλων αθλητών, που με τις επιδόσεις τους κατάφεραν να διαδώσουν το αθλητικό πνεύμα και να καταστήσουν τον αθλητισμό μια ευρεία κοινωνική υπόθεση», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κάνοντας αναφορά στην πληθώρα των αθλητικών γεγονότων που ειδικά τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται με μεγάλη πυκνότητα στη Θεσσαλονίκη.

«Μέσα από τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού επιθυμούμε να διευρύνουμε το αθλητικό μας καλεντάρι, που ήδη περιέχει πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων, να καλλιεργήσουμε τον ενθουσιασμό και την κουλτούρα του αθλητισμού, την ευγενή άμιλλα και την ομαδικότητα», παρατήρησε ο κ. Ζέρβας.

Η διεκδικούμενη κατάκτηση από μέρους της Θεσσαλονίκης του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού θα αποτελέσει μια σημαντική αναγνώριση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τομέα του αθλητισμού στην πόλη, οδηγώντας μεταξύ άλλων σε:

Δημιουργία πλαισίου για ενεργή δικτύωση της Θεσσαλονίκης και ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών με άλλες πόλεις και συμμετοχή σε συνέδρια και σε ένα δίκτυο περισσότερων από 3.000 πόλεων σε όλο τον κόσμο
Προώθηση του αθλητικού τουρισμού μέσα από τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων στη Θεσσαλονίκη το 2024 Τοποθέτηση της Θεσσαλονίκης στον διεθνή αθλητικό χάρτη ως πόλης με δυνατότητα φιλοξενίας διεθνών αθλητικών γεγονότων
Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω πολλών αθλητικών εκδηλώσεων που δίνουν ζωή στην πόλη Ενίσχυση της συμμετοχής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης σε αθλητικές δραστηριότητες
Περαιτέρω υποστήριξη των τοπικών αθλητικών σωματείων και των αθλητών της πόλης Ενίσχυση υφιστάμενων και προώθηση πρόσθετων συνεργασιών στον αθλητικό τομέα.