Δε. Απρ 29th, 2024

Λιβάνιος: Πολύτιμο “εργαλείο” της Αυτοδιοίκησης η ΕΕΤΑΑ

Ως το κυριότερο «εργαλείο» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χαρακτήρισε την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης(ΕΕΤΑΑ) ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, κατά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ, Δημήτρη Μαραβέλια και Σπύρο Σπυρίδων αντίστοιχα.

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ, ο κ. Λιβάνιος ενημερώθηκε, για το νέο πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΕΤΑΑ, για τα έργα και τις δράσεις που υλοποιούνται αυτήν την περίοδο, εν όψει μάλιστα και των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, καθώς επίσης και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία της η
Εταιρία, εξαιτίας της έλλειψης σημαντικού αριθμού επιστημονικού προσωπικού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, υπογράμμισε τον αναπτυξιακό ρόλο της ΕΕΤΑΑ, καθώς και την συμβολή της σε πολλά μεγάλα αλλά και μικρότερα έργα της, σε Δήμους και Περιφέρειες.

«Οι μελέτες που έχει κάνει για την αυτοδιοίκηση, είναι οι καλύτερες που έχω δει διαχρονικά. Η συμμετοχή της στο τεράστιο επιχειρησιακό σχέδιο προκειμένου να δημιουργηθούν από το μηδέν οι 332 Δήμοι, πριν αρκετά χρόνια, ένας πραγματικός άθλος. Μερικά δείγματα για το τι μπορεί να κάνει», επεσήμανε ο κ.Λιβάνιος, ο οποίος σημείωσε η ΕΕΤΑΑ θα αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της Αυτοδιοίκησης και θα αξιοποιηθεί κάθε πρόταση που θα υποβληθεί σε αυτή την κατεύθυνση:

«Είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε πρόταση, τόσο της Διοίκησης όσο και του προσωπικού. Έχετε την πολύτιμη εμπειρία, την καθημερινή επικοινωνία με τους Δήμους, την γνώση των προβλημάτων», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος για 4η φορά αναλαμβάνει πολιτική θέση ευθύνης στο κομβικότερο υπουργείο της Κυβέρνησης.

Π.Κ