slider

Η αναβάθμιση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής με τη διοίκηση του ΣΕΦ και εκπροσώπους της ΚΑΕ Ολυμπιακός

Οι δυνατότητες για την περαιτέρω αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για την καλύτερη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, τέθηκαν επί τάπητος κατά την συνάντηση εργασίας που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με την πρόεδρο του ΣΕΦ κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη και εκπροσώπους της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Α. Καλογερόπουλος, ο Γενικός Δ/ντης ΣΕΦ Δημήτρης Μπαρδάκας, ο Γενικός Δ/ντης Ολυμπιακού Νίκος Λεπενιώτης και ο Αθλητικός Δ/ντης Ολυμπιακού Χρήστος Μπαφές.

Κατά τη συζήτηση αποτυπώθηκε το καλό κλίμα συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Περιφέρειας, του ΣΕΦ και των αθλητικών συλλόγων, ενώ εκφράστηκε η από κοινού βούληση να διερευνηθεί κάθε δυνατότητα στήριξης της λειτουργίας και εκσυγχρονισμού του σταδίου, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα στην Αττική.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, εξέφρασε τη βούληση του άμεσης ένταξης ώριμων έργων στα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Συνεχίζουμε το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας με τη Διοίκηση του ΣΕΦ και τους αθλητικούς συλλόγους προκειμένου να δημιουργήσουμε όλες τις προϋποθέσεις που θα προσδώσουν την προστιθέμενη αξία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ένα κόσμημα και σημείο αναφοράς για πολλές γενιές, το οποίο μας έχει χαρίσει πολλές αναμνήσεις από σπουδαία αθλητικά γεγονότα.

Με το ευρύτερο έργο της ενοποίησης του παραλιακού μετώπου και την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και του Μικρολίμανου που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, το ΣΕΦ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το επίκεντρο του αθλητισμού.

Ως Περιφέρεια, συμβάλλουμε διαρκώς στην ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του ΣΕΦ, με την αναβάθμιση των γηπέδων, την εκτέλεση οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών για την αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα ύδρευσης και φωτισμού, ενώ πρόσφατα παραδόθηκε και η ανακατασκευασμένη παιδική χαρά για τους μικρούς επισκέπτες του Σ.Ε.Φ, ένα έργο προϋπολογισμού 310.000,00 ευρώ.

Στόχος μας να συμβάλλουμε στην αλλαγή της εικόνας του ΣΕΦ, καθιστώντας το προσβάσιμο σε όλες τις ηλικίες, ικανό να φιλοξενήσει διάφορες δραστηριότητες, προς όφελος των παιδιών και των ομάδων της Αττικής μας».

Share

Τελευταία άρθρα

Νέα χρηματοδότηση για το Αθλητικό Πάρκο Φολεγάνδρου

Νέα χρηματοδότηση 152.507 € για την ολοκλήρωση του Αθλητικού Πάρκου του νησιού.

21 λεπτά ago

Άνοδος των διεθνών αφίξεων στα νησιά του Ιονίου

Ικανοποιημένη από την σταθερή αύξηση της τουριστικής κίνησης στα νησιά του Ιονίου είναι η Περιφέρεια,…

32 λεπτά ago

Ναύπλιο: Ανεξέλεγκτη η οικονομική διαχείριση της φροντίδας αδέσποτων ζώων

Πριν ακόμα έρθει το 2027, έχει ήδη χρησιμοποιηθεί όλο το οικονομικό αντικείμενο που αντιστοιχούσε σ'…

40 λεπτά ago

Στο 5ο GWomen Sports Summit ο Γιάννης Μώραλης

Στη σημασία της ενίσχυσης της γυναικείας παρουσίας στον αθλητισμό και της δημιουργίας ίσων ευκαιριών για…

43 λεπτά ago

Άγιος Ευστράτιος: Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Συμβούλου

Η νέα Δημοτική Σύμβουλος, Αγάπη Καιρού, ορκίστηκε ενώπιον του Δημάρχου, Κωνσταντίνου Σινάνη.

1 ώρα ago

Μια όμορφη κυψέλη γνώσης στη Νέα Αρτάκη

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός του νέου χώρου μάθησης.

1 ώρα ago