Σα. Απρ 27th, 2024

Ο Θάνος Ασκητής υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αθηνών με τον Γιώργο Πατούλη

Ο Θάνος Ασκητής, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αθηνών με την Παράταξη του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη «Νέα Αρχή για την Αττική»

Γ. Πατούλης: «Με μεγάλη χαρά υποδέχομαι στην οικογένεια της «Νέας Αρχής έναν έγκριτο επιστήμονα που έχει διαπρέψει στον τομέα του, το φίλο Θάνο Ασκητή»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική» Γ. Πατούλης, ανακοίνωσε σήμερα την συμμετοχή του Θάνου Ασκητή ως υποψήφιου Περιφερειακού συμβούλου Βόρειου Τομέα Αθηνών στην Παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική».

Ο κ. Ασκητής είναι Διδάκτωρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Ψυχιατρικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (E.U.C) στον τομέα Κοινωνικής Ψυχιατρικής. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικευόμενος στην Νευρολογία και την Ψυχιατρική.

Έχει εκπαιδευτεί ως θεραπευτής των διαπροσωπικών σχέσεων και της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ο Γ. Πατούλης τον καλωσόρισε εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την ενίσχυση της παράταξης Νέα Αρχή για την Αττική με μια σημαντική προσωπικότητα των επιστημών, όπως ο κ. Ασκητής.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα προσωπικά και για την παράταξή μας η συμμετοχή του φίλου και εξαίρετου επιστήμονα Θάνου Ασκητή. Ενός ανθρώπου που έχει διαπρέψει στον τομέα του και έχει προσφέρει πολλά στην επιστήμη της κλινικής Ψυχιατρικής και των διαπροσωπικών σχέσεων. Η πολυετής εμπειρία του σε συνδυασμό με την πολυσχιδή προσωπικότητα του, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλλουν ώστε η ομάδα μας κερδίσει το στοίχημα, να πάμε όλοι μαζί την Αττική ακόμα πιο ψηλά. Ενωμένοι, με σχέδιο και όραμα θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να γίνει η Αττική μας, Περιφέρεια-Πρότυπο σε όλη την Ευρώπη. Καλωσορίζω το φίλο και συνοδοιπόρο Θ. Ασκητή στη Νέα Αρχή για την Αττική».

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΣΚΗΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

O Δρ. Θάνος Ε. Ασκητής είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικευόμενος στην Νευρολογία και την Ψυχιατρική. Έχει εκπαιδευτεί ως θεραπευτής των διαπροσωπικών σχέσεων και της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Είναι διδάκτωρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Ψυχιατρικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (E.U.C) στον τομέα Κοινωνικής Ψυχιατρικής. Διατελεί τακτικό μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και Διεθνές μέλος της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (APA). Επιπλέον, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής (ESSM) και της Διεθνούς Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής (ISSM). Είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας από το 1994 έως και σήμερα, ασκώντας ενεργά την κλινική Ψυχιατρική. Το 2021 εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Κέντρου του Ομίλου Αθηνών ως Β’ Αντιπρόεδρος – Μη εκτελεστικό μέλος, Υπεύθυνος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού – Προσωπικού του Ομίλου.

Από τον Μάιο του 2023, είναι υπεύθυνος και παρουσιαστής της εβδομαδιαίας εκπομπής «Ας μιλήσουμε για εμάς» στο One Channel με θέμα την οικογένεια και την κοινωνία. Είναι γεννημένος στη Χίο, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών