Πα. Ιούλ 19th, 2024

Παπαστεργίου για το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Τεράστια τιμή, τεράστια πρόκληση και ευθύνη»

«Να εκπλήξουμε και πάλι ευχάριστα τους πολίτες», ανέφερε

Ο μέχρι πριν από λίγες ώρες Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου θα είναι ο νέος υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, ένα χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει, όπως τονίζει, νιώθοντας πως γίνεται στο πρόσωπό του μία τεράστια τιμή. Με μία δήλωσή του σε προσωπικό τόνο, σε λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωση αποχαιρετά το Δήμο Τρικκαίων και δηλώνει έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη που του εμπιστέυτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η δήλωση του κ. Παπαστεργίου

«Τεράστια τιμή, τεράστια πρόκληση και ευθύνη! Αλλιώς σχεδίαζα τη ζωή μου μέχρι πρόσφατα, όμως η πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη άλλαξε τα δεδομένα.

Προφανώς και αποδέχεσαι την πρόταση ενός ανθρώπου, στον οποίο πραγματικά πιστεύεις και ταυτίζεσαι μαζί του. Σε εκείνον που θεωρείς ως μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα σήμερα. Σε ένα κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, που οι Έλληνες ξεκάθαρα επέλεξαν για τη διακυβέρνηση της χώρας και την επόμενη τετραετία. Μια πρόταση που δεν τιμά μόνο εμένα, αλλά και ολόκληρη την Ελληνική Αυτοδιοίκηση.

Στα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν, σκέφτεσαι: Το σπίτι και την οικογένειά σου. Τον Δήμο σου και τα Τρίκαλα που λατρεύεις. Την Αυτοδιοίκηση που υπηρετείς από το 2002….

Η Ελλάδα όμως αλλάζει και οφείλουμε να είμαστε όλοι εκεί. Να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε.

Μαζί με μία ομάδα ανθρώπων που απέδειξε πως θέλει, ξέρει και μπορεί να τα καταφέρει. Και τι υπέροχο να μπορείς και εσύ, με τις γνώσεις και την εμπειρία σου, να είσαι εκεί και να βοηθάς όσο μπορείς περισσότερο.

Αποχαιρετώ τον Δήμο Τρικκαίων με τεράστια συγκίνηση, σεβασμό και αγάπη. Ο Δήμος ήταν είναι και θα είναι για ΠΑΝΤΑ το σπίτι μου. Αύριο θα κινήσουμε τις διαδικασίες για την εκλογή νέου Δημάρχου από την ομάδας μας, την “Επανεκκίνηση”, που θα “τρέξει” τον Δήμο και θα είναι ο ίδιος που θα διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των Τρικαλινών τον Οκτώβρη.

Φεύγω με την ικανοποίηση πως αλλάξαμε τα δεδομένα. Οι μεγάλες αλλαγές είναι σε φάση υλοποίησης και πολλές άλλες ξεκινούν, με εξασφαλισμένους πόρους. Τα Τρίκαλα σε λίγους μήνες θα είναι διαφορετικά, όμορφα, σύγχρονα, ασφαλή, ανθρώπινα. Ένα τεράστιο “Ευχαριστώ” σε όλους και σε όλες για την εμπιστοσύνη αλλά και την κατανόησή τους. Δημότες, αλλά και εργαζόμενους στο Δήμο.

Αναλαμβάνω ένα Υπουργείο του οποίου ηγήθηκε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς Υπουργούς, ο Κυριάκος Πιερρακάκης , με Υφυπουργό τον φοβερό Θοδωρή Λιβάνιο. Και η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη».