Δε. Απρ 29th, 2024

Δήμος Φυλής: Tην κατασκευή Στέγης στο σύλλογο Θεσσαλών ανακοίνωσε ο Χρήστος Παππούς

Το καλύτερο δώρο για τα τριακοστά του γενέθλια δέχθηκε από το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, ο σύλλογος Θεσσαλών «Ρήγας Φερραίος» την Κυριακή 18 Ιουνίου.
Στη μεγαλειώδη εκδήλωση που οργάνωσε ο σύλλογος για τα 30 χρόνια λειτουργίας του, σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ «Η Πάρνηθα» και ήταν αφιερωμένη στον αξέχαστο Δημήτρη Μητροπάνο, ο Δήμαρχος Φυλής ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής της Στέγης των Θεσσαλών η οποία θα βρίσκεται στη Δροσούπολη. Ο Χρήστος Παππούς παρέδωσε μάλιστα στον πρόεδρο Κωνσταντίνο Νταρζάνο, το αρχιτεκτονικό σχέδιο του κτιρίου που είναι ήδη έτοιμο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια αναλυτική αναδρομή στην πολύχρονη ιστορία του συλλόγου από τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Νταρζάνο. «Απόψε κάνουμε ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΔΩ για να θυμηθούμε και να ξαναζήσουμε μαζί τις κορυφαίες στιγμές μας» είπε και αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα δημιουργίας του συλλόγου και την μεγάλη προσπάθεια όλων των προέδρων και των Διοικητικών Συμβουλίων ώστε ο σύλλογος να μπορεί να γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια ακατάπαυστης λειτουργίας, με εκατοντάδες συμμετοχές, διακρίσεις, δράσεις, διοργάνωση εκδρομών και παρουσίες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τέλος υπογράμμισε τη στενή συνεργασία με το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργο Μαυροειδή και τους ευχαρίστησε για τη στήριξη τους.
Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς κατά τα λοιπά στο χαιρετισμό του καλωσόρισε στην εκδήλωση τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικάλων Δημήτρη Παπαστεργίου, προανήγγειλε εκτός από το σπίτι των Θεσσαλών και την κατασκευή του Σπιτιού των Μακεδόνων Θρακών γιατί όπως υπογράμμισε ο πολιτισμός για το Δήμο Φυλής είναι τα πάντα, όπως είπε.
Θερμά συγχαρητήρια στο Χρήστο Παππού για τις παρεμβάσεις του και την πλατιά στήριξή του στον πολιτισμό έδωσε μιλώντας στην εκδήλωση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος τόνισε «είναι αξιέπαινο πως ο Χρήστος Παππούς κάνει τόσα πράγματα για την παράδοση και τον πολιτισμό, πράγματα που εμείς δεν κάνουμε» είπε και πρόσθεσε πως η «ομπρέλα προστασίας που απλώνει ο Δήμαρχος Φυλής και δεν αφήνει την παράδοση και τον πολιτισμό άστεγους είναι ότι καλύτερο μπορεί να γίνει» κατέληξε και ευχήθηκε σε όλους μια καλή βραδιά.
Στη συνέχεια κλήθηκαν στην εξέδρα όλοι οι πρώην πρόεδροι του συλλόγου και η χοροδιδάσκαλος Δέσποινα Γερμόλα οι οποίοι βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στο σύλλογο ενώ την τιμητική πλακέτα για την οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου και την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι παρέλαβε ο στενός συνεργάτης του Γιάννης Παπαζαχαριάκη. Τέλος ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς προσέφερε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου το παραδοσιακό γιορντάνι που κοσμεί την αρβανίτικη φορεσιά.
Αμέσως μετά ξεκίνησε η μεγάλη συναυλία που ενθουσίασε το κοινό και στην οποία έπαιξαν και τραγούδησαν συνεργάτες του μεγάλου ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνου στον οποίο αφιερώθηκε η βραδιά ενώ χόρεψαν μέλη του χορευτικού του συλλόγου.