Με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών, καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα εκτός ελληνικής επικράτειας, στα οποία θα κληθούν να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, οι Έλληνες του Εξωτερικού.
Τα εκλογικά τμήματα είναι 102 και εκτείνονται σε 35 χώρες.
Στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, από τους 22.858 εγγεγραμμένους Έλληνες του εξωτερικού συμμετείχε το 79,64% και ψήφισαν 18.203 συνολικά.
Μάλιστα στην επερχόμενη εκλογική ανάμετρηση, ο αριθμός των εγγεγραμμένων Ελλήνων του εξωτερικού, με δικαίωμα ψήφου, θα είναι αυξημένος καθώς πλέον θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι είχαν δηλώσει εκπρόθεσμα δικαίωμα συμμετοχής στους εκλογικούς καταλόγους και είχε παρέλθει η προθεσμία που είχε τεθεί για τις πρώτες εκλογές.
Δικαίωμα να ψηφίσουν στις επαναληπτικές εκλογές όσοι είχαν υποβάλει αίτηση η οποία εγκρίθηκε 12 ημέρες πριν από την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών, δηλαδή μέχρι τις 17 Μαΐου.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί μία μέρα νωρίτερα των εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου, το Σάββατο στις 24 Ιουνίου.
Δείτε εδώ τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κατακτά την 1η θέση πανελλαδικά…
"Η απόφαση αυτή είναι των αρμόδιων υπουργείων και ΟΧΙ του Δήμου Χαλανδρίου" υποστηρίζει ο Δήμαρχος.
Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το Προσκοπείο έως το…
To εξώδικο αποτελεί αναγκαία ενέργεια συμμόρφωσης με τους ρητούς και δεσμευτικούς όρους της νέας σύμβασης…
Περιοδεία της Υπουργού Πολιτισμού στον νομό Φλώρινας.
Σημαντική εξέλιξη για την Ήπειρο και ιδιαίτερα για τον νομό Ιωαννίνων.