Κυ. Απρ 28th, 2024

Αναστασία Σιμητροπούλου: Έχω αποφασίσει ότι θα πολεμήσω για έναν καλύτερο Άλιμο

* Στον Σωτήρη Πολύζο

Τάραξε τα «νερά» του Αλίμου και έχει βάλει πλώρη για τον δήμο, μετά από την παραίτηση της «βόμβα» από την παράταξη του νυν δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη ο οποίος «μετράει» συνεχώς απώλειες. Ο λόγος για την υποψήφια δήμαρχο Αλίμου η οποία μας μίλησε στο eota για τους λόγους που την οδήγησαν στην παραίτηση και τα σχέδια της για έναν «Άλιμο για όλους και όχι για λίγους και εκλεκτούς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

  1. Ποιοι ήταν οι λόγοι για τους οποίους αποχωρήσατε από την διοικούσα παράταξη?

Ο λόγος της απόφασης μου σχετίζεται ευθέως με τις αγεφύρωτες πλέον διαφορές μου με τις επιλογές του Δημάρχου και του στενού του κύκλου, σε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, κοινωνικών πολιτικών, δημοκρατικών διαδικασιών και διοικητικών επιλογών. Υπήρξαν εδώ και πολύ καιρό λάθη, συμπεριφορές και παραλείψεις που δεν μπορούσα πια να αποδεχθώ.

Δεν ήθελα να δεχθώ ότι τα όνειρα με τα οποία ξεκινήσαμε τόσα χρόνια πριν εξελίχθηκαν σε μια κατάσταση τοξική και δημιούργησαν ένα πολιτικό τέρας. Στεναχωριέμαι πραγματικά γιατί μέσα από την προσπάθεια των δημοτικών συμβούλων, των υπαλλήλων του δήμου και των οργανισμών, αλλά και εκατοντάδες εθελοντές, αφήσαμε πραγματικό έργο, ειδικά την πρώτη τετραετία.

Και είναι ακόμα τόσα πολλά που μπορούν να γίνουν και να βελτιωθούν. Από το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης νεκροταφείου, μέχρι την ανάπτυξη των αθλητικών ομίλων, από τα πολεοδομικά αγκάθια a la carte, μέχρι τις πολιτιστικές παρεμβάσεις την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μέχρι τις τις κοινωνικές δομές και τα σχολεία,. Και φυσικά να μην ξεχνάμε την απορρόφηση των κονδυλίων για μεγάλα έργα. Και όταν λέω μεγάλα έργα ουδόλως εννοώ τις φαντασμαγορικές μακέτες για το νέο μεγαλοπρεπές Δημοτικό Μέγαρο…

  1. Περί αυτών των παραιτήσεων λοιπόν, ο Δήμαρχος προέβει σε μια ανάρτηση-καταγγελία, η οποία μίλαγε για σκοτεινά συμφέροντα, επιχειρηματικούς κύκλους και εξαγορασμένους συμβούλους, χωρίς όμως να κατονομάσει κάποιον. Πως τη σχολιάζετε?

Ο κος Κονδύλης ενώ ο ίδιος το 2014 ανεξαρτητοποιήθηκε, σήμερα βαφτίζει την ανεξαρτητοποίηση εξαγορά. Όμως μέσα στον πανικό του να κρατηθεί στην εξουσία, καταφεύγει σε πρακτικές άλλων, σκοτεινών δεκαετιών. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη επικοινωνιακή στοχοποίηση όσων παραιτήθηκαν, όσων σκοπεύουν να παραιτηθούν και όσων πολύ απλά διαφωνούν μαζί του. Μια τακτική περιθωριοποίησης των αντιφρονούντων και υπόνοιες σύνδεσης τους με άνομες πράξεις, την οποία συναντάμε μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα του προηγούμενου αιώνα.

Μέσα από μια ανακοίνωση, η οποία αποτελεί μνημείο αοριστίας και πολιτικαντισμού, ο κος Κονδύλης ξέχασε τον θεσμικό του ρόλο και μετατράπηκε σε διαδικτυακό τρολ, μιλώντας για σκοτεινές συμφωνίες, επιχειρηματικά συμφέροντα, δωροδοκίες και ιστορίες συνωμοσιακής τρέλας. Έγινε άγγελος ψευδών ειδήσεων, με μοναδικό του στόχο να χαρακτηρίσει προκαταβολικά ως διεφθαρμένους, όλους όσοι θα συνασπιστούμε υπέρ της διαφάνειας, της δημοκρατικότητας, της συμπερίληψης και του διαλόγου, για μια καθαρή διακυβέρνηση του δήμου μας.

  1. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο υπήρξε «πολεμικό κλίμα», καταστάσεις που λίγο έλειψε να ξεφύγουν και εν τέλει την δική σας αποχώρηση καθώς και των υπολοίπων παραιτηθέντων δημοτικών συμβούλων. Μπορείτε να σχολιάσετε?

Ειλικρινά δεν θέλω να δώσω αξία σε κάτι τόσο αντιδημοκρατικό, το οποίο ήταν γκεμπελικά σχεδιασμένο, ώστε να μεγιστοποιήσει την απήχηση της ανακοίνωσης του, την οποία μόλις σχολίασα. Πως ακριβώς μπορεί ο οποιοσδήποτε να σχολιάσει ή έστω να βρει τις σωστές λέξεις για το ότι ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αλίμου, κατά τη διάρκεια της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας ενός δήμου, έκλεινε τα μικρόφωνα όσων διαφωνούσαν, έκλεινε τις κάμερες του live streaming και εν τέλει επιδόθηκε σε έναν ατελείωτο μονόλογο, επαναλαμβάνοντας τις ίδιες απειλές και χυδαιότητες στις οποίες έχει επιδοθεί τον τελευταίο καιρό.

Εγώ προσωπικά αρνούμαι να λάβω μέρος σε αυτό το μικροπολιτικό παιχνίδι που προσπαθεί να στήσει ο κος Κονδύλης και οι στενοί του συνεργάτες. Ο κύκλος της σιωπής και του φόβου έχει ήδη σπάσει, οπότε έχω αποφασίσει να αγνοώ τις προκλήσεις να ασχοληθώ μόνο με αυτά που μετράνε και να πολεμήσω για ένα καλύτερο, πιο καθαρό και δημοκρατικό Άλιμο για όλους.

  1. Στο τέλος της ανακοίνωσής σας, μετά το εν λόγω Δημοτικό Συμβούλιο, γράφατε ότι θέλετε Άλιμο για όλους και όχι για λίγους και εκλεκτούς. Μήπως μας κλείνατε το μάτι για το όνομα του συνδυασμού σας?

Υπήρξαν πολλές προτάσεις, κάποιες έξυπνες, κάποιες ευφάνταστες και κάποιες άκρως προβοκατόρικες. Εντούτοις, μαζί με τους συνεργάτες μου και τους υποψηφίους που είναι ήδη δίπλα μου επιλέξαμε κάτι απλό και «ήσυχο», χωρίς διαφημιστικές και ψηφοθηρικές προεκτάσεις.

Εν τέλει, επειδή έχουμε μια Δημοτική Αρχή που συνδιαλέγεται μόνο με λίγους και εκλεκτούς, αποκλείοντας πολίτες, πολιτευόμενους και εκλεγμένους «αντιφρονούντες», θεωρήσαμε ότι είναι ιδανικό και χαρακτηριστικό της παράταξής μας να ονομαστεί «Άλιμος για όλους». Σύντομα αναμένεται και το λογότυπό μας, το website του συνδυασμού και οι βασικοί άξονες του προγράμματός μας, για το οποίο θέλουμε να συμμετέχουν όσο το δυνατό περισσότεροι πολίτες.