Πα. Μαρ 29th, 2024

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Αποκατάσταση της λειτουργίας του πλωτού αντλιοστασίου της Υλίκης

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΛΩΤΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΥΛΙΚΗΣ», αρχικού προϋπολογισμού 2.478.300 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι η επισκευή του πλωτού αντλιοστασίου. Έχουν παρέλθει επτά χρόνια από την κατασκευή του και προβλέπεται:

  • Η αποσυναρμολόγηση και συντήρηση των πλωτών αντλιοστασίων.
  • Η συντήρηση της μεταλλικής εξέδρας.
  • Η αποσυναρμολόγηση των αντλητικών συγκροτημάτων για έλεγχο και συντήρηση.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα συναρμολογηθεί ξανά η πλωτή εξέδρα και οι καταθλιπτικοί αγωγοί και θα ρυμουλκηθούν στη θέση αγκυροβόλησης.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Επενδύουμε και πάλι στην Κωπαΐδα και στηρίζουμε τους παραγωγούς της περιοχής. Φροντίζουμε για την άρδευση του πεδίου και επιπλέον προετοιμαζόμαστε και για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουμε μια πιθανή παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας.

Προς τούτο, χρηματοδοτήσαμε και υλοποιούμε έργο προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ περίπου για να επισκευάσουμε και να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία του νέου πλωτού αντλιοστασίου της Υλίκης. Η αρδευτική περίοδος έχει ξεκινήσει, κυλά ομαλά και εμείς μεριμνούμε για να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι παραγωγοί, ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες».

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά τόνισε: «Η επισκευή και αποκατάσταση της λειτουργίας του πλωτού αντλιοστασίου της Υλίκης αποτελούσε πάντα προτεραιότητα και πρωταρχικό μας στόχο για την εύρυθμη λειτουργία της άρδευσης σε περιόδους ξηρασίας, αποτελώντας μια δικλείδα ασφαλείας για την άρδευση της Κωπαΐδας.

Είναι ένα μεγάλο έργο για το Κωπαϊδικό πεδίο. Η επισκευή και αποκατάσταση της λειτουργίας του πλωτού κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι αποτελεί έργο αναπτυξιακής προοπτικής, συνδεόμενο άμεσα με την άρδευση του κάμπου μας. Εργαζόμαστε με πρόγραμμα και σκληρούς ρυθμούς, θέτοντας στόχους τους οποίους υλοποιούμε επενδύοντας στον κάμπο μας. Με το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 2.478.300 ευρώ επενδύουμε για άλλη μια φορά στην Κωπαΐδα, στεκόμαστε για άλλη μια φορά δίπλα στους αγρότες μας. Καλή αρδευτική περίοδο σε όλους μας».