Πα. Μαρ 29th, 2024

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Ζέρβα – Γεραπετρίτη με κύρια ατζέντα τα έργα της πόλης

Η ατζέντα των έργων της πόλης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα (5/5) το πρωί, στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον Υπουργό Επικρατείας και αρμόδιο για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη.

Υποδεχόμενος τον κ. Γεραπετρίτη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που στάθηκε δίπλα στον Δήμο και στην πόλη της Θεσσαλονίκης και μάλιστα σε εποχές κρίσιμες, εν μέσω πανδημίας, ενεργειακής κρίσης και σειράς άλλων προκλήσεων.

«Στη σημερινή επίσκεψη είχα την ευκαιρία να θέσω στον Υπουργό Επικρατείας τα θέματα που αφορούν την ατζέντα της πόλης της Θεσσαλονίκης. Άλλωστε, γνωρίζετε ότι είχα δεσμευτεί να θέσω τα θέματα αυτά, εν όψει και των βουλευτικών εκλογών, σε όλα τα κόμματα, στους αρχηγούς των παρατάξεων, για να δούμε πώς μπορούμε την ατζέντα της πόλης, την ατζέντα 2030, να την υλοποιήσουμε», ανέφερε ο κ. Ζέρβας, στέλνοντας το μήνυμα ότι κανένα έργο δεν πρέπει να βγει από την τροχιά της ολοκλήρωσής του.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων έθεσε το ζήτημα της ολοκλήρωσης και λειτουργίας του μετρό και το θέμα της επόμενης μέρας του ΟΑΣΘ, το οποίο και χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό. Ακόμη, ζήτησε ένα σχέδιο, για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες που θα έχει για το κυκλοφοριακό, τη λειτουργία και τη ζωή της πόλης η κατασκευή του flyover, όπως επίσης ζήτησε και την ενίσχυση της δύναμης της Τροχαίας. Ο κ. Ζέρβας επεσήμανε την αναγκαιότητα να επιταχυνθεί το πρότζεκτ που αφορά την ανάπλαση της ΔΕΘ και έκανε ξεχωριστή αναφορά στον σχεδιασμό για την κατασκευή ενός σημαντικού μητροπολιτικού πάρκου δίπλα στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, για το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά «ότι επιτέλους έχει βρει τους ρυθμούς που όφειλε να έχει αποκτήσει».