Πε. Μαρ 28th, 2024

Από το 2020 η καταγγελία και η έρευνα για «βαριά ποινικά αδικήματα» σε βάρος του Αλ. Γεωργούλη

Καταγγελία για «βαριά ποινικά αδικήματα» σε βάρος του ευρωβουλευτή ,Αλέξη Γεωργούλη, έγινε στις βελγικές αρχές το 2020 και προσωποποιήθηκε το 2020,σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης .

Συνέχεια στο θέμα του Αλέξη Γεωργούλη έρχεται να δώσει μια νέα πληροφορία για δεύτερη καταγγελία εις βάρος του, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Live News, σαν «βόμβα» έσκασε χθες η είδηση για καταγγελία κατά του πρώην ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, πως μία γυναίκα μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον είχε καταγγείλει πριν τρία χρόνια για βαριά αδικήματα σεξουαλικής φύσεως.

Ο Αλέξης Γεωργούλης αφού παραιτήθηκε από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την ευρωβουλευτική του ομάδα υποστήριξε πως πρόκειται για ψευδή και συκοφαντική καταγγελία.

Σημειώνεται πως ο πρώην ευρωβουλευτής κατέθεσε αίτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής του ασυλίας.

Τις τελευταίες ώρες οι «ψίθυροι» για την ύπαρξη και δεύτερης καταγγελίας εις βάρος του ήταν έντονοι. Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση που να επιβεβαιώνει τη φερόμενη δεύτερη καταγγελία.

Παπαδημούλης για Γεωργούλη: Του είχα πει ότι θα τεθεί εκτός ευρωομάδας

Στο θέμα της καταγγελίας εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για παρενόχληση, αναφέρθηκε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «καμία ενημέρωση δεν είχαμε, εγώ ενημερώθηκα για το θέμα χθες λίγη ώρα πριν γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα προφανώς οι βελγικές αρχές έκαναν τις δικές τους έρευνες και διασταυρώσεις μυστικά».

Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε πως η αρχική καταγγελία από την καταγγέλλουσα προς τον θύτη ήταν ανώνυμη και πρόσφατα συγκεκριμενοποιήθηκε και το όνομα του θύτη.

«Αυτό που γίνεται σε αυτές τις διαδικασίες είναι ότι οι βελγικές αρχές, αστυνομικές και δικαστικές, ερευνούν ένα θέμα με τη δέουσα εμπιστευτικότητα και μυστικότητα και αν κρίνουν ότι πρέπει να πάει για δικαστική έρευνα και εκκαθάριση τότε ζητούν την άρση της ασυλίας. Έχω και εγώ την ίδια απορία γιατί χρειάστηκαν τρία χρόνια αλλά την απάντηση οφείλουν να τη δώσουν οι αρμόδιες βελγικές αρχές».

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ακόμη ότι αν είχε ενημερωθεί πρωτύτερα θα πρότεινε αμέσως και «στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρωομάδα μας να γίνει αυτό που έγινε χθες».

Αναφορικά με παλαιότερη κλήση του κ. Γεωργούλη ώστε να δώσει εξηγήσεις, o κ. Παπαδημούλης τόνισε:

«Επειδή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κυκλοφορούν κάποια πράγματα και ως κουτσομπολιά, όχι η συγκεκριμένη καταγγελία, όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εγώ ζήτησα αρμοδίως από τον κ. Γεωργούλη όταν ακούστηκε κάτι αόριστο να με ενημερώσει αν υπάρχει κάτι. Το διέψευσε κατηγορηματικά».

Ερωτηθείς ο κ. Παπαδημούλης εάν αυτό το αόριστο που ακούσατε κουμπώνει σε αυτό που μάθαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα απάντησε:

« Όχι γιατί αν κούμπωνε το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να ρωτήσω και την άλλη πλευρά. Αν γνώριζα το όνομα της καταγγέλλουσας, που κακώς δόθηκε στη δημοσιότητα, θα επεδίωκα μέσω του συναδέλφου μου κ. Ανδρουλάκη να επικοινωνήσω και με την ίδια. Δεν γνώριζα τίποτα. Το έμαθα χθες και μάλιστα χωρίς να ξέρω ούτε το όνομα της καταγγέλλουσας ούτε το φάκελο… Θεωρώ άδικη την επίθεση που είδα να γίνεται από το ΠΑΣΟΚ ότι δόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ το όνομα της καταγγέλλουσας».