Τε. Απρ 24th, 2024

Περιφέρεια Αττικής: Παράδοση εξοπλισμού για την ανακύκλωση βιοαποβλήτων στον Δήμο Ασπροπύργου

Με συνολικά 2 απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και 600 καφέ κάδους έχει ενισχυθεί ο Δήμος Ασπροπύργου από την Περιφέρεια Αττικής, με τη παράδοση επιπλέον εξοπλισμού για την ανακύκλωση. Ο εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται στους δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.

Ο εξοπλισμός παραδόθηκε στον Δήμαρχο Ν. Μελετίου από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον οποίο συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος. Παρόντες ήταν επίσης  οι Αντιδήμαρχοι Π. Σαββίδης, Ν. Ψωμιάδης, Δ. Παπαδόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Ε. Ρεστέμης και ο Πρόεδρος ΚΕΔΑ Τ. Παπαδόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παραδίδοντας τον εξοπλισμό, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για τη βελτίωση των ποσοστών Ανακύκλωσης, που βασίζεται στη συνεργασία των δήμων και στη συμμετοχή των πολιτών ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη το νέο μοντέλο διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Ανέφερε επιπλέον, τα εξής:

Σήμερα βρισκόμαστε εδώ στον Ασπρόπυργο, με τον πολύ έμπειρο δήμαρχο Νίκο Μελετίου, που έχει αποδείξει εδώ και καιρό τη διάθεσή του να συμβάλει ενεργά στην προσπάθεια της ανακύκλωσης, εδώ και ένα χρόνο που παρέλαβε το πρώτο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο για τα απόβλητα. Σήμερα παραδίδουμε άλλο ένα απορριμματοφόρο της ίδιας ποιότητας και για τον ίδιο σκοπό, εξοπλίζοντας τον Ασπρόπυργο και δίνοντάς του τη δυνατότητα να κάνει τη διαλογή των βιοαποβλήτων από την πηγή. Μαζί με την πρώτη δόση εξοπλισμού έχουν δοθεί γύρω στους 600 κάδους μικρούς και μεγάλους και εδαφοβελτιωτικό υλικό, που προκύπτει από την ανακύκλωση. Ο εξοπλισμός αυτός αποτελεί μια μεγάλη παρακαταθήκη για τις πόλεις και για τους πολίτες. Να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και τη διοίκηση του δήμου. Πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία για όλους μας προκειμένου να γίνουμε ένας κρίκος αυτής της σημαντικής προσπάθειας για τη δημιουργία της Πράσινης Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας που πρώτη έχει κάνει ένα συγκεκριμένο, συγκροτημένο, στρατηγικό πρόγραμμα για να μπορέσει να διαχειριστεί τα βιοαπόβλητα ενισχύοντας έτσι την δυνατότητα να μη θάβουμε τα σκουπίδια μας. Συνεχίζουμε. Είμαι αισιόδοξος γιατί πάνω από όλα οι ίδιοι οι δήμαρχοι οι ίδιες οι δημοτικές αρχές και τελικά οι ίδιοι οι πολίτες έχουν πειστεί για αυτό μας το εγχείρημα.