Σα. Απρ 20th, 2024

Ζέρβας: Κομβικό ζήτημα η πολιτική για το νερό- Να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο

«Η πολιτική για το νερό αποτελεί ένα κομβικό ζήτημα, το οποίο η πολιτεία οφείλει να δει μέσα από όλα τα πρίσματα»,σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τοποθετούμενος για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με την ευκαιρία της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε χτες (02/04) στην πλατεία Αριστοτέλους.

«Το αίτημα το νερό να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο είναι ένα πλειοψηφικό αίτημα του ελληνικού λαού, το οποίο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση αγκάλιασε και το υποστηρίζει συστηματικά», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) όλο το προηγούμενο διάστημα ασχολήθηκε με το ζήτημα, ζήτησε και πρότεινε αλλαγές και διορθώσεις προς τον αρμόδιο υπουργό και εξασφάλισε τη διαβεβαίωση ότι το νερό είναι και πρέπει να μείνει δημόσιο αγαθό, υπό δημόσιο/δημοτικό έλεγχο.

«Το ζήτημα, αφού έχει ξεκαθαριστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού, είναι η στελέχωση της ρυθμιστικής αρχής και συνολικά το ύψος των δημοσίων επενδύσεων στην ύδρευση και στην αποχέτευση», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.