Πε. Μαρ 28th, 2024

Περιφέρεια Αττικής: Συναυλία – αφιέρωμα για τον μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα

Παρουσία προσωπικοτήτων της μουσικής, πολλών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και εκατοντάδων θεατών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (30/3) στο θέατρο Παλλάς μία μεγαλειώδης συναυλία-αφιέρωμα σ΄έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες της εποχής, τον Μίμη Πλέσσα.

Η τιμητική βραδιά διοργανώθηκε, παρουσία και της οικογένειας του μουσικοσυνθέτη, από την Περιφέρεια Αττικής και τον Σύλλογο Θυάτειρα.

Η μεγάλη συναυλία ήταν αφιερωμένη στο σύνολο του έργου του με την “Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας” να πρωταγωνιστεί. Τα τραγούδια του συνθέτη ερμήνευσαν ο Αντώνης Ρέμος , η Έλενα Παπαρίζου , ο Σπύρος Κλείσσας και η Δέσποινα Πολυκανδρίτου.

Τη μουσική επιμέλεια είχε η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρέρ-Πλέσσα, η οποία ήταν παρούσα μαζί με την κόρη τους.

Τη συναυλία προλόγισαν ο Περιφερειάρχης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θυάτειρα Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα, πρωτοπρεσβύτερος Πατέρα Νικόλαος Αλεξανδρής και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χ. Ρώμας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο συνθέτης Γ. Κατσαρός, ο Υφ. Εξωτερικών Μ.Βαρβιτσιώτης, ο Δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Η.Αποστολόπουλος, Αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι και πολλοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

«Τιμούμε σήμερα μία εμβληματική προσωπικότητα της μουσικής τον μεγάλο Μίμη Πλέσσα, τον άνθρωπο που για δεκαετίες ολόκληρες μας έχει χαρίσει τις διαχρονικές μελωδίες του, αυτές που όλοι και όλες έχουμε τραγουδήσει – και που έχουν συνοδεύσει τις πιο έντονες στιγμές της ζωής μας.

Η Περιφέρεια Αττικής μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει 740 συναυλίες αλλά τη σημερινή την κατατάσσω σε μία από τις σημαντικότερες. Θα την χαρακτήριζα «σταθμό» στα πολιτιστικά δρώμενα της Περιφέρειας μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Σύλλογο Θυάτειρα και τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ Νικήτα, που κάνουν πολύ σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσημο, ενώ έχουν συμβάλλει ουσιαστικά στην ενδυνάμωση των σχέσεων μας με την ομογένεια. Ευχαριστώ και τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ.Παπαγιαννόπουλο για τη συνεργασία σε αυτή την εκδήλωση αλλά και την οικογένεια του Μίμη Πλέσσα που μας τιμά σήμερα με την παρουσία της.

Για εμάς ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά έννοια ταυτόσημη με το ευ ζειν. Θα συνεχίσουμε να επενδύσουμε στο πολιτιστικό μας απόθεμα αναδεικνύοντας και τιμώντας σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού όπως ο Μίμης Πλέσσας.»

Τις θερμές του ευχαριστίες για τη συμβολή του και την υποστήριξη στο έργο του Συλλόγου εξέφρασε προς τον Περιφερειάρχη ο Πρόεδρος της Θυάτειρας Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, επισημαίνοντας πως ο κ. Πατούλης είναι άνθρωπος συνδεδεμένος με την ομογένεια και έχει προσφέρει πολλά στη διατήρηση των ισχυρών δεσμών με την μητέρα-παρτίδα.

Τους θερμούς χαιρετισμούς αλλά και τις ευχαριστίες του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ Νικήτα προς τον Περιφερειάρχη μετέφερε ο πρωτοπρεσβύτερος Πατέρα Νικόλαος Αλεξανδρής.