slider

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανακοινώνει υποψηφιότητα για τον δήμο Καλλιθέας ο Κώστας Ασκούνης

Το αποφάσισε και κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας. Ο λόγος για τον πρώην δήμαρχο της πόλης Κώστα Ασκούνη, ο οποίος κάνει δυναμικό come back  και ετοιμάζεται να διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο Καλλιθέας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΕ με μακρόχρονη πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίηση αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την προσεχή Παρασκευή.
O Κώστας Ασκούνης γεννήθηκε στην Αχαΐα το 1955. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και είναι οικονομολόγος. Είναι παντρεμένος με την Βάσω Καρδαρά και πατέρας ενός γιου, του Αλέξανδρου, μεταπτυχιακού φοιτητή.
Ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στο φοιτητικό κίνημα και ως εργαζόμενος συνέχισε τη συνδικαλιστική του δράση στον τομέα των τραπεζών.
Είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του. Υπήρξε στέλεχος του κόμματος στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών, ενώ το Μάρτιο του 2008 εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.
Η ενασχόληση του Κώστα Ασκούνη με τα προβλήματα της Καλλιθέας ξεκινά από το 1975, ως μέλος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τζιτζιφιών – Αγίας Ελεούσας. Εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος το 1986, ενώ από το 1991 έως και το 1997 διετέλεσε Αντιδήμαρχος.
Δήμαρχος Καλλιθέας εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 1998, επικεφαλής του συνδυασμού
«Συνεργασία για την Καλλιθέα», συγκεντρώνοντας το 38,3% των ψήφων στον πρώτο και 55,82% στο δεύτερο γύρο.
Επικεφαλής του ίδιου συνδυασμού, επανεξελέγη  Δήμαρχος Καλλιθέας στις δημοτικές εκλογές του 2002, συγκεντρώνοντας το 49,6% των ψήφων στον πρώτο και 59,6% στο δεύτερο γύρο.
Για τρίτη θητεία εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 2006, συγκεντρώνοντας από τον πρώτο γύρο ποσοστό 47,56% των ψήφων.
Διετέλεσε Γραμματέας Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ και σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής .

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

4 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

4 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

4 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

4 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

5 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

5 ώρες ago