Τε. Απρ 24th, 2024

Αλίμος: Ο δήμαρχος Κονδύλης την είδε σερίφης – Κούγιας: Προσπαθεί να κλείσει το ένα μαγαζί υπέρ του φίλου του

Ο Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου, έχει αρχίσει να νιώθει ένας σύγχρονος σερίφης και αφού κατήγγειλε ότι γνωστό all day bar έχει καταπατήσει χώρο του δήμου, o οποίος ανήκει, βάσει διαγωνισμού, εδώ και 26 έτη στο κατάστημα της παραλίας, πήγε με μπουλντόζες και με κάποιους χειροκροτητές που τον απωθέωναν την ώρα που γκρέμιζε ιδιωτική περιουσία. Τραγελαφικές καταστάσεις…

Όπως διαβάσαμε στη στήλη big mouth του powergame:

Ο σερίφης του Αλίμου

Ο Δήμαρχος Αλίμου, που αν δεν με απατά η μνήμη μου, φέρει το επώνυμο Κονδύλης, ως «σερίφης», εισέβαλε σε πάρκινγκ, το οποίο βρίσκεται στην συμβολή των λεωφόρων Ποσειδώνος και Καλαμακίου, δίπλα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της παραλίας Αλίμου και ανέστειλε με στυλ «αποφασίζω και διατάσσω» την λειτουργία του πάρκινγκ. Πιο συγκεκριμένα, στις 7 Μαρτίου, ο Δήμος Αλίμου κατέλαβε με τη χρήση μηχανημάτων τον εν λόγω χώρο o οποίος ανήκει, βάσει διαγωνισμού, εδώ και 26 έτη στο κατάστημα της παραλίας. Προφανώς, επειδή πλησιάζουν εκλογές ο δήμαρχος αποφάσισε να παρανομήσει, επιλεκτικά πάντα, και να κλείσει μια υγιή επιχείρηση, αφήνοντας άνεργους δεκάδες εργαζόμενους. Επιλέγει ποιο κατάστημα και ποιο πάρκινγκ θα εξακολουθεί να λειτουργεί και ποιο θα κλείσει. Με τι κριτήρια; Μάλλον προσωπικά, αλλιώς δεν εξηγείται η προσωπική εμπάθεια απέναντι σε ορισμένα καταστήματα και επιχειρηματίες, τους οποίους συνεχώς και αυθαίρετα στοχοποιεί.  Μήπως τελικά έχουν βάση οι πληροφορίες ότι θέλει να δώσει τα καταστήματα σε δικούς του ανθρώπους που θα τον βοηθήσουν στην επανεκλογή του; Σίγουρα οι πράξεις του αυτές θα απασχολήσουν τη Δικαιοσύνη, στην οποία ο δήμαρχος δεν είναι άγνωστος, όπως για παράδειγμα η υπόθεση κακουργηματικής απιστίας, που ο δήμαρχος έχει κληθεί και καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος, ως ύποπτος για την αγορά πινάκων αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με χρήματα του Δήμου με απευθείας ανάθεση, χωρίς προκήρυξη.

Η απάντηση του επιχειρηματία μέσω του δικηγόρου, Αλέξη Κούγια

Ο Αλέξης Κούγιας, που είναι συνήγορος του επιχειρηματία των εν λόγω εγκαταστάσεων μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και κατέθεσε την πλευρά του πελάτη του για τα γεγονότα.

«Η εταιρεία αυτή διαχρονικά – εδώ και πενήντα χρόνια – έχει τις πιο καλαίσθητες και υποδομές που σέβονται το περιβάλλον.

«Είναι μία αξιοσέβαστη οικογενειακή επιχείρηση που οι επιχειρήσεις τους απλώνονται σε ολόκληρο  το παραλιακό μέτωπο, συγκεκριμένα στην Βούλα, στην Βουλιαγμένη, στην Ακρόπολη και στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλάκα».

Τις ενέργειες του δημάρχου να ξηλώνει με το κομπρεσέρ τα πλακάκια της επιχείρησης σχολίασε ο κ. Κούγιας.

«Αυτές οι θεατρικές εικόνες με τον κ. δήμαρχο σαν αρχιμάστορα να ξηλώνει μία σανίδα και δέκα πλακάκια, νομίζω αυτό είναι εργαλειοποίηση κι αυτό είναι ντροπή για τον δήμο. Ο κ. δήμαρχος επί είκοσι χρόνια και πλέον ασχολείται αποκλειστικά με την δημοτική αρχή, όχι ως δήμαρχος, ως σύμβουλος όλων των δημάρχων που πέρασαν.

«Ουδέποτε δημιουργήθηκε το οποιοδήποτε πρόβλημα. Λυπάμαι, γιατί δεν λέει (ο δήμαρχος) την πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Κούγιας.