Κυ. Μάι 26th, 2024

Καθαρά Δευτέρα: Η Περιφέρεια Αττικής γιορτάζει τα Κούλουμα στο Πάρκο Τρίτση με γλέντι και χορούς για μικρούς και μεγάλους

Οι εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει από τις 9.30 το πρωί και θα κορυφωθούν τις πρώτες μεσημεριανές ώρες

Στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» , με μία παραδοσιακή γιορτή γεμάτη γλέντι και χορό για μικρούς και μεγάλους, θα γιορτάσει την Καθαρά Δευτέρα και το τέλος της Αποκριάς η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τους Δήμους Ιλίου και Αγ. Αναργύρων Καματερού.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 9.30 το πρωί και θα κορυφωθούν τις πρώτες μεσημεριανές ώρες.

Τους επισκέπτες θα υποδέχονται οι ομάδες εργαζομένων του Πάρκου, οι οποίες θα φτιάχνουν και χαρταετούς για τα παιδιά.

Στη συνέχεια, θα προσφερθούν νηστίσιμα παραδοσιακά εδέσματα και φασολάδα, ενώ θα υπάρχει πίστα survivor και φουσκωτά παιχνίδια για τα μικρά παιδιά και παιδότοπος.

Η γιορτή θα έχει μουσική και χορό. Τοπικοί σύλλογοι θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς, ενώ στη σκηνή θα εναλλάσσονταιγνωστά συναυλιακά συγκροτήματα(Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Μαρία Αναματερού, Λευτέρης Μπαφαλούκος, οι Γιάννης και Τζένη Κατσίγιαννη, Νίκος Φάκαρος).

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης καλεί τους πολίτες στο πανέμορφο πάρκο της Αττικής.

«Σε μία μεγάλη γιορτή με πολύ κέφι, φαγητό, χορό και πλήθος εκπλήξεων για μικρούς και μεγάλους», λέει χαρακτηριστικά.

Με δήλωση του, ευχαριστεί τους συντελεστές της γιορτινής συνδιοργάνωσης καθώς και τους δημάρχους Ιλίου και Αγ. Αναργύρων-Καματερού για τη συνεργασία.

«Το Μητροπολιτικό Πάρκο «Α. Τρίτσης» εκτός από μία όαση πρασίνου και αναψυχής είναι πλέον και ένας χώρος για να συναντιόμαστε με τους πολίτες και να γιορτάζουμε όλοι μαζί, κάνοντας ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα. Σας περιμένουμε όλους την Καθαρά Δευτέρα, να γιορτάσουμε μαζί τα Κούλουμα, όπως ορίζει και η παράδοση του τόπου μας», επισημαίνει.