Πα. Μαρ 29th, 2024

Ζέρβας: Στόχος μας να αλλάξουμε τη Θεσσαλονίκη και στον τομέα του πρασίνου – Πάνω από 3.000 νέες δενδροφυτεύσεις

Τους βασικούς άξονες της πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης στον τομέα του πρασίνου παρουσίασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά την αποψινή (20/02) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό μεταξύ άλλων ότι μόνο φέτος μέχρι την άνοιξη θα πραγματοποιηθούν πάνω από 3.000 νέες δενδροφυτεύσεις.

«Η πόλη μας έχει μια από τις άσχημες αναλογίες τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο. Αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε. Υπάρχει προς αυτήν την κατεύθυνση ένα συγκεκριμένο σχέδιο σε εξέλιξη. Δεν είναι εύκολο. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Χρειάζονται χρόνος, επιμονή, σχέδιο, χρηματοδότηση και πολιτική βούληση», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι στο πράσινο έχουν κατευθυνθεί πόροι επτά εκατ. ευρώ, ώστε να υπάρξουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα οδηγήσουν σε αναβάθμιση σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα.

Μόνον το τελευταίο 8μηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Ζέρβας, έχουν γίνει πάνω από 18.000 κλαδεύσεις, ενώ σε κάθε μεγάλη ανάπλαση που σχεδιάζεται για τη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνεται η δημιουργία μητροπολιτικής κλίμακας χώρων πρασίνου, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα 160 στρέμματα πρασίνου στην Ψελλού και το πάρκο 100 στρεμμάτων γύρω από το Μουσείο Ολοκαυτώματος.