slider

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της ΝΔ με 7,1 μονάδες – Πώς αποτιμούν οι πολίτες τη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Προβάδισμα 7,1% στη Νέα Δημοκρατία καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, από τον Διευθυντή Ερευνών της GPO Αντώνη Παπαργύρη.

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 33,3% έναντι 26,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Και ακολουθούν : ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής 9,6%, ΚΚΕ 6,3%, Ελληνική Λύση 3,4%, ΜΕΡΑ25 2,2%, Έλληνες για την Πατρίδα (Κασιδιάρης) 1,8%, Εθνική Δημιουργία (Τζήμερος-Κρανιδιώτης) 1,2%. Άλλο 3,4%. Λευκό – Άκυρο 1,5%. Δεν θα ψηφίσω 1,8%. Δεν γνωρίζω-Δεν απαντώ 9.3%.Καταλληλότερος πρωθυπουργός για το 46,2% είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για το 34,1% ο Αλέξης Τσίπρας. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 18,9%.

Το 50,9% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία λόγω της απλής αναλογικής ενώ το 45,9% προτιμά να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Το 64,8% πιστεύει ότι στις ερχόμενες εκλογές πρώτο κόμμα θα έρθει η Νέα Δημοκρατία, έναντι 24,9% που πιστεύει ότι πρώτο κόμμα θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το 50,4% των ερωτηθέντων αποτιμά θετικά και μάλλον θετικά την θητεία της κυβέρνησης ενώ το 49,4% την αποτιμά αρνητικά και μάλλον αρνητικά. Το 51,4% θεωρεί ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 29,8% ότι θα ήταν καλύτερα και το 17,3% ότι θα ήταν ίδια.

Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κ. Μητσοτάκης με 49,4% θετικές γνώμες. Και ακολουθούν: Α. Τσίπρας 37,9%. Ν. Ανδρουλάκης 33,8%. Δ. Κουτσούμπας 31,4%. Γ. Βαρουφάκης 21,8%. Κ. Βελόπουλος 9,8%.

23,3% των πολιτών δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν με την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια στο μυαλό τους, 23,1% με τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, 20,1% με την ανάπτυξη της οικονομίας, 13,1% με τη δικαιοσύνη και την διαφάνεια, 11,5% με την ιδεολογική ταύτιση και 7,6% με την εξωτερική πολιτική.

Στην αξιολόγηση των Υπουργών το 51,2% θεωρεί ότι ο Ν. Δένδιας έχει παράξει θετικό έργο. Ακολουθούν: 36,3% ο Κ. Πιερρακάκης, 22,3% ο Τ. Θεοδωρικάκος, 20.5% ο Α. Γεωργιάδης, 16,5% ο Χ. Σταϊκούρας, 16,2% ο Ν. Παναγιωτόπουλος, 15,3% ο Β. Κικίλιας, 13,9% ο Μ. Βορίδης, 12,8% ο Κ. Χατζηδάκης 8,6% ο Κ. Σκρέκας.

Τελευταία άρθρα

8,7 εκατ. ευρώ για έξι νέα έργα στη Δυτική Ελλάδα

Τα 8,7 εκατομμύρια ευρώ υπερβαίνει ο συνολικός προϋπολογισμός των έξι νέων έργων που δρομολογεί η…

28 λεπτά ago

Συνεδριάζει η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος της ΠΑΜΘ

Η πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων σε όλη την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς…

42 λεπτά ago

2 εκ. ευρώ στη Λευκάδα για αποκατάσταση των καταστροφών

Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Λευκάδας, για την υλοποίηση έργων…

60 λεπτά ago

Η ανθεκτικότητα στην ημερίδα της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

Στα Βίλια στρέφεται το ενδιαφέρον των δημάρχων της Αττικής το Σάββατο, 6 Ιουνίου, οπότε και…

1 ώρα ago

Εβδομάδα Ανακύκλωσης στον Δήμο Καλαμαριάς

Η εβδομάδα ανακύκλωσης, με στόχο της ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης για…

2 ώρες ago

Βανδαλισμοί σε παιδική χαρά στη Νίκαια

Οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία της Νίκαιας έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες ζημιές που έκαναν άγνωστοι,…

2 ώρες ago