Πε. Μαρ 28th, 2024

Πειραιάς: Εκατοντάδες Αγιοβασίληδες έτρεξαν στο 3o Santa Run Piraeus 2022

Με εκατοντάδες Αγιοβασίληδες γέμισαν οι δρόμοι του κεντρικού Πειραιά, στο πιο ξεχωριστό αθλητικό δρομικό, το 3o Santa Run Piraeus 2022, που διοργανώθηκε για τρίτη χρονιά στην πόλη.

Μικροί και μεγάλοι φόρεσαν αγιοβασιλιάτικες στολές και έτρεξαν με εκκίνηση την πλατεία Κοραή και τερματισμό το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο, χαρίζοντας εκατοντάδες χαμόγελα στους διερχόμενους επισκέπτες και σκορπίζοντας το μήνυμα της χαράς των Χριστουγέννων.

Ο πιο διασκεδαστικός Χριστουγεννιάτικος «αγώνας», διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά με την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Ο Πειραιάς γέμισε Αγιοβασίληδες! Πολλά μπράβο σε όλους, μικρούς και μεγάλους που φόρεσαν τη στολή του Άγιου Βασίλη και έτρεξαν στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης, για να σκορπίσουν το μήνυμα της χαράς των Χριστουγέννων.

Συγχαρητήρια στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά για τη διοργάνωση του 3ου Santa Run και στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά – ΣΔΥΠ για την πολύτιμη υποστήριξή τους! Και του χρόνου να είμαστε καλά! Χρόνια πολλά!».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, σημείωσε: «Όπως κάθε χρόνο, είμαστε και εφέτος πιστοί στο ραντεβού μας με τους Άγιους Βασίληδες, πιστοί στο ραντεβού στο να κάνουμε κόκκινο τον Πειραιά. Πλέον, το Santa Run στην πόλη μας έχει γίνει θεσμός. Μια ιδέα που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, με μία διακοπή λόγω της πανδημίας.

Όπως συνηθίζουμε να λέμε, τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή κυρίως για τα παιδιά. Έτσι και εμείς βρίσκουμε την ευκαιρία να γίνουμε πάλι παιδιά και να περνάμε όμορφα.

Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους και πάντα να είμαστε χαρούμενοι και χαμογελαστοί, όπως είμαστε σήμερα».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά κ. Άγγελος Σάμιος, σε δήλωσή του, επεσήμανε: «Με χαρά στηρίζουμε το «SANTA RUN», όπως και ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. μας βοηθάει στον δικό μας αγώνα, τον «Βαρτζάκειο» δρόμο.

Πρόκειται για μια πολύ όμορφη δράση η οποία έχει ήδη καθιερωθεί στον Πειραιά. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη και είναι πολύ ωραίο όλο αυτό το σκηνικό με τους Άη Βασίληδες που ξεχύνονται στους δρόμους του Πειραιά. Χρόνια πολλά και καλές γιορτές».

Στο 3o Santa Run Piraeus 2022, από τον Δήμο Πειραιά, συμμετείχαν: Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Αρχιτεκτονικού κ. Δημήτρης Αράπης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιώργος Βίτσας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Χαρουτιούν Μαρκαριάν και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Αγρανιώτης.