Πε. Απρ 18th, 2024

Πατούλης: Στηρίζουμε τα νησιά μας που αποτελούν τα διαμάντια της Αττικής

Τα έργα υποδομών και ανάπτυξης που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Κυθήρων – Αντικυθήρων, στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Στρ. Χαρχαλάκη

Η πορεία υλοποίησης των εμβληματικών έργων που πραγματοποιούνται στο Δήμο Κυθήρων με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού που αγγίζει τα 27,5 εκατ. ευρώ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρηκαι του Δημάρχου Κυθήρων – Αντικυθήρων Στρ. Χαρχαλάκη.

Πρόκειται για έργα υποδομών και ανάπτυξης που αφορούν μεταξύ άλλων, στην ολοκλήρωση και λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, προϋπολογισμού  6.300.000,00 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής αλλά και στην αποκατάσταση των 2 πρώην ανεξέλεγκτων ΧΑΔΑ σε Κύθηρα και Αντικύθηρα, καθώς επίσης αφαλατώσεις, έργα οδοποιίας, αναπλάσεις και αναβαθμίσεις αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Πειραιά κ. Στράτος Παγωτέλης, ο Προϊστάμενος ΤΤΥΝΔ ΠΕ Νήσων κ. Σταύρος Βεϊόγλου, ο Τεχνικός Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Δημήτρης Μπογιατζής και υπηρεσιακά στελέχη.

Αναφερόμενος στην συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο Κυθήρων, ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε:

«Με μία σειρά σημαντικών έργων επιταχύνουμε την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και των αναγκαίων υποδομών. Ο Δήμος Κυθήρων αποτελεί ένα από τα φωτεινά παραδείγματα  που αποδεικνύουν ότι η στενή συνεργασία των ΟΤΑ α και β βαθμού μπορεί να αποδώσει σημαντικά έργα πνοής και ανάπτυξης προς όφελος των δημοτών. Από την πλευρά μας, διαβεβαιώνουμε ότι αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και τις ανάγκες όλων των δήμων της Αττικής μας και αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα μέσα από τα χρηματοδοτικά μας εργαλεία για την επίτευξη του στρατηγικού μας στόχου: Να αλλάξουμε την εικόνα της Αττικής, δημιουργώντας μια Περιφέρεια Πρότυπο. Σε αυτή την κατεύθυνση, με σχέδιο και όραμα δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, ώστε τα νησιά μας που αποτελούν τα διαμάντια της Αττικής να αναδειχθούν για τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες σε έναν ασφαλή και λειτουργικό προορισμό για όλο το χρόνο».

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη από την πλευρά της υπογράμμισε ότι με τις κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τόσο με το Δήμαρχο Κυθήρων, όσο και με τους υπόλοιπους δημάρχους των Νησιών της Αττικής έχει συμβάλει στην υλοποίηση έργων και υποδομών που βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και ενισχύουν την αναπτυξιακή και τουριστική προοπτική.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κυθήρων – Αντικυθήρων κος Χαρχαλάκης εξήρε τα πολύ θετικά αποτελέσματα από την άριστη συνεργασία του με τον Περιφερειάρχη αλλά και την προσδοκία του για την προώθηση και άλλων έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια όπως την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού, την αποκατάσταση και συντήρηση σχολείων, έργα οδοποιίας και αναπλάσεων αλλά και έργων πολιτισμού.