Κυ. Απρ 14th, 2024

«Γαλάζιο» αδιέξοδο για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Από την αρχή ξεκινά η αναζήτηση στη Ν.Δ. για τον εκλεκτό της στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με τις τελευταίες ημέρες να είναι πολύ έντονες και γεμάτες ανατροπές.

Η πρώτη ανατροπή ήρθε με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναζητήσει άλλον υποψήφιο από τον Πάρι Μπίλλια, με τον οποίο είχε συναντηθεί το τελευταίο διάστημα.

Αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, με τον οποίο έγιναν την περασμένη εβδομάδα δύο συναντήσεις. Στην πρώτη έπεσε η σχετική πρόταση, στην οποία ο έμπειρος και επιτυχημένος δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Στη δεύτερη συνάντηση, που έγινε την περασμένη Παρασκευή, ανακοίνωσε στον πρόεδρο της Ν.Δ. την απόφασή του να μην επιχειρήσει το άλμα από το Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη.

Τι είχε μεσολαβήσει; Δεκάδες τηλεφωνήματα και συναντήσεις με τους πολλούς ήδη δηλωμένους υποψήφιους δημάρχους από τον ευρύτερο χώρο της Ν.Δ., που όμως δεν έφεραν αποτελέσματα. Κι αυτό γιατί ούτε ο Εφραίμ Κυριζίδης ούτε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ούτε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ούτε ο Χάρης Αηδονόπουλος έδειξαν διάθεση αποχώρησης.

Ετσι, όταν ο Καϊτεζίδης είδε ότι και ο Γιώργος Ορφανός μπαίνει επίσημα στο παιχνίδι, ανακοινώνοντας την περασμένη Παρασκευή την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στη δεύτερη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ν.Δ. είπε «όχι». Προκαλώντας τη δεύτερη ανατροπή.

Τι μέλλει γενέσθαι; Ενας νέος γύρος αξιολόγησης, όπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη της Πειραιώς, που πάντως εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα βρεθεί ο εκλεκτός για τον κεντρικό δήμο. Χωρίς να αποκλείεται πλέον η Ν.Δ., τελικά, να μη στηρίξει επίσημα κανέναν υποψήφιο.