Πε. Μαρ 28th, 2024

Δημοσκόπηση GPO στην Καρδίτσα: Προβάδισμα για τον Βασίλη Τσιάκο – Τι πιστεύουν οι πολίτες για τους πιθανούς υποψήφιους δημάρχους

Του Αντώνη Παπαργύρη

Ολοκληρώνοντας τις έρευνες στους µεγαλύτερους δήµους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρουσιάζουµε το αποτέλεσµα της δηµοσκόπησης στον ∆ήµο Καρδίτσας.

Στον εν λόγω δήµο ο νυν δήµαρχος, Βασίλης Τσιάκος, συγκεντρώνει το 48,4% των θετικών απόψεων, έναντι 43,1% αρνητικών, µε τον κ. Γκαβογιάννη να ακολουθεί στον πίνακα δηµοφιλίας µε 39,1%. Στο 28,4% είναι οι θετικές απόψεις για τον Κώστα Ξυλωµένο και στο 26,8% για τον Βασίλη Κρανιά.

Στην πρόθεση ψήφου, ο κ. Τσιάκος καταγράφει ξεκάθαρο προβάδισµα έναντι των υπόλοιπων πιθανών διεκδικητών µε 34,5%, ένα ποσοστό, ωστόσο, που υπολείπεται ακόµη αρκετά από το όριο εκλογής στον α’ γύρο.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο κ. Κρανιάς, µε 14,4%, ενώ ακολουθούν οι κύριοι Γκαβογιάννης µε 13,9% και Ξυλωµένος µε 9,5%. Ιδιαίτερα υψηλά αποτυπώνεται το ποσοστό όσων απαντούν «Κανέναν από αυτούς» µε 18,1%, ενώ δεν γνωρίζει ακόµη τι θα επιλέξει το 9,6%, ποσοστά τα οποία αθροιστικά ανεβάζουν το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου στο 27,7%, δείγµα της ρευστότητας που επικρατεί, καθώς και των µεγάλων περιθωρίων που έχουν οι υποψήφιοι να διευρύνουν την επιρροή τους.

Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά το Σάββατο 12/11