Πε. Μαρ 28th, 2024

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δέκα νέα απορριμματοφόρα στη μάχη για την καθαριότητα

Ακόμη δέκα καινούρια απορριμματοφόρα οχήματα ρίχνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη μάχη για την καθαριότητα της πόλης. Η επίσημη παραλαβή των νέων απορριμματοφόρων έγινε σήμερα (22/09) το πρωί, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κώστα Ιακώβου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Νίκου Λιακόπουλου.

«Μαζί με τους ανθρώπους, το έμψυχο δυναμικό του Δήμου Θεσσαλονίκης, που δίνουν καθημερινά τη μάχη, χρειάζονται και τα απαραίτητα εργαλεία. Ως Διοίκηση προμηθευτήκαμε 120 νέα οχήματα για την ενίσχυση του στόλου και την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών, εκ των οποίων 90 χρησιμοποιούνται ακριβώς στον τομέα της καθαριότητας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η προμήθεια των δέκα νέων απορριμματοφόρων έγινε μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών. «Η Θεσσαλονίκη αλλάζει, γίνεται πιο όμορφη, γίνεται πιο καθαρή. Συμβάλλουμε όλοι σε αυτό», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας, απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια με την καθημερινή συμπεριφορά τους και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η καθημερινή κοινή προσπάθεια φέρνει αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κώστα Ιακώβου, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ο στόλος οχημάτων του τομέα καθαριότητας θα ενισχυθεί περαιτέρω. Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος, άμεσα ο Δήμος θα αποκτήσει μεταξύ άλλων δύο νέα απορριμματοφόρα που θα αξιοποιηθούν για την απομάκρυνση ογκωδών αλλά και τρία καδοπλυντήρια. «Με πολλή δουλειά θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτά που θέλουν οι δημότες», είπε ο κ. Ιακώβου.